SAÜ Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu Uygulama Oteli’nde düzenlenen şenliğe, Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Kırkpınar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra Baysal, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Bu yıl 42’ncisi düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, öğrenciler kurulan stantlarla Türkiye’nin yedi bölgesinin yöresel, tarihi ve turistik değerlerini tanıttı. Farklı yörelere ait yemeklerden örneklerin sunulduğu stantlarda renkli görüntüler oluştu. Şenlikte ayrıca Malezyalı öğrenciler kültürlerini tanıtan stantlarıyla yer aldı. Aşçılık Programı öğrencileri, tavuklu keşkek; Sakarya Profesyonel Aşçılar Derneği, bal kabağı tatlısı; Balıkesir Aşçılar ve Pastacılar Derneği, höşmerim tatlısı ikramlarıyla davetlilerin beğenisini kazandı. Etkinlikte SAÜ Devlet Konservatuarı öğrencileri de müzik ve folklor performansları ile güne renk kattı.
Şenlikte konuşan Kırkpınar MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra Baysal, etkinlikte emeği geçen ve destek veren öğrenci, akademik, idari personel ile kurumlara teşekkür etti.
Sapanca’nın bir turizm cenneti olduğunu söyleyen Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Yılmazer, “Turizm Haftası etkinleri kapsamında yapılan kutlamalarda Sapanca ilçemizin odak noktası olması bizim için sevindirici. Sapanca’da artan turizm faaliyetlerinin kalifiye elmanlar ile desteklenmesinde Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulumuz önemli katkı sağlıyor. Bugün burada yapılan etkinlikte emeği geçen akademisyen arkadaşlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar stantları gezdi.

Editör: Haber Merkezi