Yasemin Hacıeyüpoğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada özetle şu ifadelere yer verdi; “İstanbul Sözleşmesi; kadınlara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi, kadınların her türlü şiddetten korunması, şiddet faillerinin kovuşturulması, yargılanması ve cezalandırılması için en ince ayrıntısına kadar titizlikle hazırlanmış ilk uluslararası sözleşmedir.”
KADINI KORUYOR 
“Bu sözleşme aileyi parçalayan değil, kadını aile içinde şiddetten koruyan bir yasadır. Erkeği itibarsızlaştıran bir yasa değil, şiddet gösteren erkeği aileden uzaklaştıran ve kovuşturan ve gerekli görüldüğünde cezalandırılmasına salık veren bir yasadır. Toplumu cinsiyetsizleştiren bir sözleşme değil, cinsiyetin bir şiddet gerekçesi olmasını yasaklayan bir yasadır.” 
HER KESİMİ KAPSIYOR
“İstanbul sözleşmesinin nefret diliyle beslenen ırkçı gerici kesimlerce hedef alınmasının nedeni sözleşmenin ırk, renk, dil, din, siyasi veya başka tür görüş, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği medeni hal, göçmenlik statüsü gibi nedenlerle hiçbir kesinimin ayrımcılığa uğramamasını temin etmesidir.” 
“MÜCADELEYE DEVAM”
Biz KESK’li kadınlar olarak istediğimiz ve arzuladığımız yaşamı kurmak için savaşmaya devam edeceğiz. Mücadele eşiğini aştığımızı düşünüyor ve bu savaşı evde, işyerinde, sokakta yaşamımızı tehlikeye sokan her düşünceyle, her ideolojiyle, her anlayışla, her türlü şiddete karşı vereceğimizi bir kez daha söylüyoruz. Ve bütün kadınları bir araya gelmeye, iktidarı ise İstanbul Sözleşmesini iptal etmek yerine gereklerini yerine getirmeye çağırıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi