Karasu Belediyesi'nin, Muharrem ayı kutlamaları kapsamında düzenlediği “Aşure Soframız” etkinliğine Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Turan Yüzücü,Belediyesi Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Halil Dursun,İlçe Emniyet Müdür V. Uğur Demirel, Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğu, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda Vatandaş katıldı.
“KARDEŞLİK VE BARIŞ”
Vatandaşlara aşure dağıtan Başkan İspiroğlu, Muharrem ayının; dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştirdiği bir ay olduğunu sözlerine ekledi. İspiroğlu; “Bugün burada dağıttığımız aşurenin kardeşlik ve barışa hizmet etmesini temenni ediyorum” sözleriyle aşure ikramına yaptı.
Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Başkan Mehmet İspiroğlu; “Aşure hepimizin ortak değeri. Biz de bu geleneği yaşatarak vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz” diye konuştu. Muharrem ayı vesilesiyle toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturması dileğinde bulunan İspiroğlu; “Aşure günü nedeniyle bir arada bulunduğumuz tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi