ÜCRETSİZ TARAMALAR
İl Sağlık Müdürlüğü 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde “Kansere Dokunan Eller” isimli program düzenledi. Programın açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Sağlık Bakanlığının başlatmış olduğu erken teşhisle kanserle mücadele hareketinin tüm yurtta olduğu gibi Sakarya’da da başarıyla yürütüldüğünü dile getirdi. Öğütlü, birçok kanser çeşidinin erken teşhis sayesinde fark edilerek tedavi edile bildiğini belirterek, vatandaşların ücretsiz kanser taramalarından mutlaka yararlanması gerektiğini ifade etti. Öğütlü “Sağlık ordusu olarak tüm arkadaşlarımızla sahada vatandaşımıza kanserin erken teşhisle tedavi edildiğini anlatarak onları ücretsiz taramalar için KETEM’lere, aile hekimliklerine ve hastanelerimize davet ediyoruz. Gayretimiz halkımızın bu farkındalığın farkına varması ve taramalar sayesinde ileride kanser nedeniyle hayattan kopmaması. Bu uğurda görevini layıkıyla yapan, ilimizde her ilçeye, her mahalleye, her köşeye kadar giden kanser savaşçısı arkadaşlarımı kutluyorum. Halkımızın sağlığı için hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

İLACI MORAL VE SEVGİ
Öğütlü’nün konuşmasının ardından göğüs kanserini yenerek hayata tutunan Ressam Şule Görgün, kanserle mücadelesini anlattı. Erken teşhis önemine vurgu yapan Görgün “Sağlık alanında önemli gelişmeler oldu. Bu sayede yakalandığım amansız hastalıkla mücadelede tedavim için bütün olanaklara kolaylıkla ulaştım. Kanserde erken teşhis ve akabinde doktorlarımıza güvenmek çok önemli. Kanserin ilacı moral ve sevgi. Ben ailemin ve çevremdeki dostlarımın sevgisiyle bu hastalığı yendim. Resimlerimi yapmaya devam ettim, hayattan, yaşama sevincimden hiç kopmadım. Şimdi burada benim sergim var ve çok mutluyum. Emeği geçen herkese, ilgilerinden ve sevgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

PLAKET VERİLDİ
Kanserde erken teşhisinin hayat kurtarıcı inancıyla halka yönelik gerçekleştirilen kanser taramalarına destekleri dolayısıyla Vali Ahmet Nayit tarafından Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Rıdvan Karagöz’e, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli tarafından Adapazarı KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Melda Onat,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor tarafından Serdivan KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Saime Yazar , Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel tarafından SAÜEAH Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar’a, programa sergisiyle destek vererek kanserle mücadelesini anlatan Ressam Şule Görgün’e ise AK Parti İl Başkanı Yunus Tever tarafından plaket verildi. Programda, çalışmaları dolayısıyla 16 ilçe sağlık ve toplum sağlığı müdürüne İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ve Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Program, AKM Sergi Salonunda gerçekleşen Ressam Şule Görgün resim sergisi ile kanser savaşçısı sağlık çalışanlarının yürüttüğü çalışmaların yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışı ve gezilmesiyle son buldu. Resim ve fotoğraf sergisinin bir hafta süreyle açık kalacağı bildirildi. 

KATILANLAR
Programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Rıdvan Karagöz, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar, ilçe sağlık müdürleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi