Tüm dünyaya ün salmış meşhur Türk kahvaltılarının mutlulukla bir ilgisi olmalı! Hamur işine meraklı damak tadımız, kahvaltıyı keyif öğününe çeviren geniş tarif yelpazemiz birleşince ortaya çeşit çeşit hamurlu kahvaltılık lezzetler çıktı! Aslında kaynağı taş devrine değin uzanan tava keki yani pankekin tarifi, Türk mutfağının kahvaltılık tariflerine de kolayca uyum sağladı.

Tatlı, tuzlu gıdalarla lezzeti uyumlu olduğu için her damak tadına hitap edebilmesi ve az malzemeyle vakit harcamadan çabucak hazırlanışı ile bütçe dostu olması sayesinde pankek tarifi mutfaklarınıza konuk olmak için sabırsızlanıyor! Öyle ki, Nefis Yemek Tarifleri mutfağının en popüler pankek tarifi tam 89.000 kullanıcımızın defterinde ekli!

Reçel, ev yapımı salça ve sürmelik sos kültürünün köklü olduğu bir mutfağa sahibiz. Mevsiminde dalından taze toplanan meyvelerle hazırlanan reçeller, bereketli toprakların kırmızı yaz domatesleri ile hazırlanan salçalar ve soslar ile pankeklerinizin lezzetini taçlandırabilirsiniz!

Kaşık dökmesi adıyla da bilinen pankek tarifi kolay yapılışı ile mutfakta tecrübesiz olan ziyaretçilerimizin de göz bebeği! Siz de kahvaltılarınızda kendiniz veya aileniz için vakit kaybetmeden, yumuşacık dokusuyla puf puf kabaran pankeklerimizi denemeye ne dersiniz?

----

Nefis Yemek Tarifleri Mutfağından Türkiye’nin Favorisi: Kolay Pankek Tarifi

Hazırlaması en pratik, az malzemeli ve kesin sonuç veren Kolay Pankek Tarifi arama motorlarında karşınıza çıkacağı gibi, web sitemizde veya kullanımı tamamen ücretsiz (ios, android) mobil uygulamamızda da sizleri bekliyor.

Pankek nasıl yapılır sorunuzu en lezzetli yoldan cevaplayan pankek tarifi malzemeleri, kişi sayısına göre artırılıp azaltılabilir. 1 veya 2 kişilik pankek tarifi hazırlamak istediğinizde bu tarifimizin ölçülerini yarı yarıya azaltabilirsiniz.

Pankek tarifi kakaolu veya sade hazırlanabilir. İçi sürprizli, fark yaratan ve özellikle de çocukların bayılacağı bir pankek için sürmelik krem çikolataları pankek boyutunda ince tabaka halinde dondurucuda dondurup 2 kat pankek harcı arasına koyup çikolata dolgulu pankekler de hazırlayabilirsiniz.

----

En Lezzetli Pankek Hazırlamanın 7 Püf Noktası

İyi bir pankek nasıl yapılır? İçi pişmiş, puf puf kabarmış ve yumuşacık pankekler elbette çok daha lezzetlidir. Peki, doğru kıvamda pankekler hazırlarken nelere dikkat edilmeli?

     *Süt ve yumurta gibi buzdolabında muhafaza edilen malzemeler tarif hazırlanmadan yarım saat kadar önce dolaptan çıkarılmalı. Malzemelerin eşit ve oda ısısında olması hamurun dokusunu olumlu etkileyecektir.

     *Yumurta ve şekerin iyice çırpılıp yumurtanın renginin açılması ve köpük köpük olması hamurun kolay kabarmasına katkı sağlayacaktır.

     *Kuru malzemelerin elenerek kontrollü eklenmesi kabarmış pankekler için önemli bir adımdır.

     *Pankek hamurunun dokusu boza kıvamında olmalıdır. Yani ne çok sıvı ve akışkan ne de kek harcı kadar yoğun olmalıdır. Krep ve kek harcının ortasında bir dokusu vardır diyebiliriz. Bu dokuyu kepçeye harcı doldurup kaba doğru tekrar boşaltırken test edebilirsiniz. Orta yoğunlukta bir harç puf puf pankeklerin sırrıdır.

     *Pişirmek için kullanacağınız tava yapışmaz bir malzemeden yapılmış olmalıdır. Krep ve pankek tavaları diğer tavalardan ayrı olarak satılmaktadır. Bu tavalar çok daha ince yapılıdır; ısıyı kolay iletir. Eğer yoksa teflon, döküm ya da granit tavalar da uygundur.

     *Pankeklerin tavaya yapışmaması için tavanın iyice ısınmış olması gerekir. Harcı kepçeyle veya kaşıkla döktüğünüz anda cızırtı sesi gelmelidir. Eğer yapışmamasını garantilemek isterseniz tavayı çok az yağlayabilirsiniz.

     *Pankeklerin piştiğini, tavaya döktükten sonra üst kısmının kabarması ve göz göz olmasından anlayabilirsiniz. Bu aşamada spatula ile pankekin altını yavaşça kontrol edin, rengi altın rengine dönmüşse hızlıca ters çevirip diğer yüzünü de pişirebilirsiniz; bu yüzü çok daha hızlı pişecektir, pankek kabarmaya başladığında tavadan alabilirsiniz.

----

Pankek Nasıl Servis Edilir?

     *Pankek kahvaltılarda tercih edildiği için yanında reçel, bal, pekmez, krem çikolata, fındık fıstık ezmeleri, akçaağaç şurubu servis edilebilir. Bu tatlı sürmelik soslar pankeke çok yakışır.

     *Eğer pankek harcını şeker kullanmadan hazırladıysanız yanına krem peynir, ev yapımı kahvaltılık salça ve diğer tuzlu sürmelik soslarla da servis edebilir, sosis, sucuk, salam ya da patates kızartması ile doyurucu bir menü hazırlayabilirsiniz.

     *Tatlı pankekleri çilek, muz, elma gibi mevsim meyveleriyle, tuzlu pankekleri ise domates, salatalık, biber gibi söğüş malzemelerle servis edebilirsiniz.

     *Sade tatlardan yana olanlar pankekin üzerine sadece pudra şekeri serpiştirip servis edebilirler. Pankekin salt lezzeti de oldukça iştah açıcıdır.

----

Pankek Çeşitleri: İştah Açan Farklı Fikirler

     *Un, süt, yumurta, vanilya ve kabartma tozu ile hazırlanan sade pankek tarifi dışında farklı pankekler de pişirebilirsiniz:

     *Pankek harcına kakao ekleyerek kakaolu pankekler hazırlayabilirsiniz. Eklediğiniz kakao oranı kadar undan eksiltebilirsiniz.

     *Çikolata dolgulu pankekler için sürülebilir çikolata soslarını yağlı kağıt serilmiş tepside, pankek boyutunda yayıp dondurabilir ardından 1. kat pankek harcı pişerken arasına koyarak üzerini tekrar harç ile kaplayıp pişirebilirsiniz.

     *Pankek harcını tuz veya şeker eklemeden hazırlarsanız tadı nötr olacağından tatlı - tuzlu kahvaltılıklarla kolayca tüketilebilir.

     *Pankekler için mutfak ürünleri satışı yapan pek çok marka değişik tavalar üretiyor. Hayvan, kalp, çiçek gibi farklı figürlerle porsiyonluk pankek pişirebilirsiniz.

----

Pankek Kaç Kalori?

Un ve yağ içeriği ile diyet menüleri için uygun olmayan pankek, kontrolsüz tüketimde kilo aldırabilir. Kalorisini yüksek oranda karbonhidrattan alır. %50’si karbonhidrat %30’u ise yağdan oluşur.

Ortalama büyüklükte 1 adet pankek: 182 kalori içerir.

Diyete uygun pankekler de hazırlanabilir. Muz, yulaf unu ve yumurta ile diyete uygun şekersiz ve yağsız diyet pankek harcı hazırlayabilir; beyaz un yerine kepekli ya da tam buğday unu da tercih edebilirsiniz. Ayrıca diyet pankekleri tavayı yağlamadan pişirebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi