İtalya tarihi güzellikleri, doğası, mimarisi ve mutfak kültürüyle ziyaretçilerinin gözlerini kamaştıran bir ülkedir. Şiir gibi plajlara, uçsuz bucaksız dağ manzaralarına, ihtişamlı mimari yapılara ve enfes lezzetlere sahip olan İtalya, seyahat tutkunlarının muhakkak gezip görmesi gereken bir yerdir. Kanallarında yapılan gondol turlarıyla meşhur olan Venedik, İtalya’yı ziyaret edenlere büyüleyici anlar yaşatır. Aşıklar kenti olarak tanınan Roma, İtalya’nın başkentidir. Eğik durması sebebiyle dünyaca meşhur olan Pisa Kulesi de İtalya’nın en meşhur sembollerinden biridir. “Pisa Kulesi’yle benim de bir fotoğrafım olmalı” diyenler, hiç zaman kaybetmeden Pegasus’un İtalya uçak bileti fırsatlarını değerlendirmeli!

İtalya Seyahati Planlayanlar için En Popüler Uçuşlar

İtalya seyahati denildiği zaman akla ilk olarak gelen belli rotalar vardır. Ve bu rotalar seyahat tutkunlarının en popüler gezi noktalarıdır. En popüler uçuşlar; Venedik uçuşları, Roma uçuşları, Napoli uçuşları, Milano uçuşları ve Bologna uçuşları...

----


- Venedik Uçuşları: Dünya’nın en büyüleyici şehirlerinden biri olan Venedik, İtalya seyahat planında muhakkak yer alması gereken bir yer. Aşkı ve sanatı harmanlayan bu masal şehir, insanlara bir rüyanın içindeymiş hissini yaşatır. Romantik köprüleri, gondollarla gezilen kanalları Venedik’i unutulmaz yapan en önemli detaylarından… Pegasus tarifelerinde ucuz Venedik uçak bileti fiyatları bulmak mümkün! Pegasus tarifelerinden faydalanan gezi tutkunları, ünlü kaşif Marco Polo’nun isminin verildiği Venedik Marco Polo Havalimanı’na iniş yaparlar. Geri dönüş olarak da Venedik’i tercih edenler, tekrar bu havalimanını kullanmak durumundadır.

- Roma Uçuşları: Katoliklerin ruhani lideri olan Papa’nın yaşadığı bağımsız devlet Vatikan’ın da yer aldığı Roma, aşıklar kenti olarak tanınır. Dünyaca en ünlü tarihi eserleri ve ünlü markaların güzide tasarımları burada bulunur. Günümüzde üç milyona yaklaşan nüfusuyla bir çok turisti ağırlayan şehir, rüya gibi günler yaşamak isteyenlerin tercihi oluyor. Pegasus’la Roma’ya uçuş yapacak olan kişilerin uçağı Sabiha Gökçen’den kalkar ve Roma Fiumicino Havaalanı’na iniş yapar. Bu havaalanına iniş yaptıktan sonra şehre ulaşmak için farklı seçenekler mevcut. 2. Terminal’deki Regional Bus Station’dan kalkan otobüsler Piazza dei Cinquecento ve Metro’nun A hattının geçtiği Cornelia Station’a varır. Biletler otobüs içinden alınır. 1,2,3,5 Terminallerinin önünde bekleyen taksiler de misafirleri 40 € karşılığında şehre ulaştırır.


- Napoli Uçuşları: Napoli, Güney İtalya’nın en büyük şehirlerinden biridir. İtalyan mutfağını deneyimlemek isteyenler mutlaka Napoli’yi ziyaret etmeli! Ülkenin en iyi pizza ve makarnalarını tatmanın mümkün olduğu bu şehir, tarihi yapılarıyla da göz kamaştıran bir güzelliğe sahip. İtalya’ya seyahat edecek olanlar ucuz Napoli uçak bileti fiyatları için Pegasus’u ziyaret edebilirler. Gelişmiş ve karmaşık bir toplu taşıma sistemine sahip olan Napoli’de ulaşım metro,tramvay, otobüs ve füniküler ağları sayesinde sağlanır. Napoli’nin toplu taşıma araçları hakkında detaylı bilgiye turizm ofisinden ulaşmak mümkün. Şehir içi ulaşımında kullanılacak biletler, şehirdeki otomat ve büfelerden alınır.

- Milano Uçuşları: Milano, İtalya’nın Roma’dan sonraki en meşhur şehridir. Sanat yönüyle tanınan bu şehir, sanatseverlerin en uğrak yeridir. Moda ve sanatın bir araya getirildiği bu yer, estetik zarafetiyle unutulmaz anılar yaşatır. Milano’ya Pegasus’la uçuş yapacak olanlar, şehir merkezine 45 km uzaklıktaki Bergamo Havaalanı’na iniş yaparlar. Pegasus Hava Yolları ile Milano yapılan uçuş yaklaşık olarak 2 saat sürer. Şehir merkezine tren ve otobüs imkânları bulunur. Grup olarak seyahat edenler, flypgs.com dan araç kiralayarak daha ekonomik bir tercih yapabilirler.

- Bologna Uçuşları: Kızıl şehir olarak bilinen Bologna, kırmızı tuğlalarla örülmüş yapılarıyla bilinir. İtalya’nın en eski üniversitesi olan Bologna Üniversitesi de burada yer alır. Bologna seyahati planlayanlar, Pegasus’un en uygun uçak bileti fırsatlarından yararlanabilirler. Pegasus ile Bologna Havaalanı’na vardıktan sonra şehre ulaşmak oldukça kolay. Havaalanından şehir merkezine olan uzaklık sadece 6 kilometre. Farklı ulaşım seçenekleriyle, şehir merkezine gitmek çok daha pratik. Seyahat tutkunları otobüs ya da taksiyi tercih edebilirler.

Editör: Haber Merkezi