İŞE ALMIYORLAR
20 yıldır epilepsi hastası olduğunu söyleyen Tutkus, torna tesfiye ustası olduğunu söyleyerek, “13 yaşından beri bu mesleği yapıyorum, sanayiden yetişmeyim, ayrıca eskiden çıraklık okuluna da gittim, mesleğimde iyiyim ama ne yazık ki bu hastalığım nedeniyle kimse bana iş vermiyor. Hastalığımı duyan işveren beni işe almak istemiyor” dedi.

KRİZ GEÇİRMİYOR
“Gündüzleri sara nöbeti geçirmiyorum, sadece çok üzülürsem geceleri kriz geçirdiğim oldu, ancak ilaçlarımı aldığım için geceleri de kriz geçirmiyorum” diyen Tutkus, “Girdiğim işyerlerinde hastalığımı öğrenen işveren, beni hemen işten çıkarıyor, halbuki kriz geçirmiyorum, dinlemiyorlar ve beni işten çıkarıyorlar” diye konuştu.

‘KAHROLUYORUM’
“Evime gittiğim zaman küçük kızım bacaklarıma sarılıp, ‘Baba çikolata aldın mı’ dediğinde çok üzülüyorum, kahroluyorum, elimden bir şey gelmiyor” diyen Hanefi Tutkus, “Hiçbir yerden hiçbir gelirim yok, tek isteğim evime ekmek götürmek. Ailemi bakmakla yükümlüyüm, ama faturalarımı bile ödeyemiyorum” ifadelerini kullandı.

VALİ COŞ’A SESLENDİ
İşten çıkarıldığı için İş-Kur’a başvurduğunu ancak oradan da sonuç alamadığını söyleyen Tutkus, “Evliyim, 2 çocuğum var, ailemle yaşıyorum. Çalışamadığım için ailemi geçindirmekte çok zorlanıyorum. Ailemi geçindirmekle yükümlüyüm ama bana iş vermiyorlar, Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş’tan destek istiyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi