Programa Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in eşi Münevver Nayir, Aile-Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Musa Zor, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Burcu Başaran Güngör, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Hendek Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Md. Yard. Yasemin Turan, Hendek Melek Nişancı Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Gülşen Fatma Dursun katıldı.

----


Hendek Kaymakamlığının destek verdiği proje kapsamında toplum ruh sağlığına üreterek ve paylaşarak katkı sağlamayı hedefleyen Hendek Melek Nişancı Huzurevinde gerçekleştirilen ilk etkinlikte gönüllülerin ördüğü el örgüsü kaşkol ve şallar sahiplerini buldu. 
Projeye aktif destek veren Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in eşi Münevver Nayir de kendi elleriyle ördüğü bir şalı Melek Nişancı Huzurevinde ikamet eden 84 yaşındaki Emine Yıldız’a hediye etti. Projeye Sakarya İlinin yanı sıra İstanbul, İzmir ve Bursa illerinden de destek veren kadınlar ördükleri kaşkolları huzurevi sakinlerine ulaştırdı.

----


Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının söylenmesi ile başlanan programda Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Burcu Başaran Güngör’ün Açılış konuşmasında paylaşma ve dayanışma duygularını harekete geçirmek, üreterek hayata katkı sağlama duygusunun hedeflendiği bu ruh sağlığı projesine toplumun ilgisinden duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkür etti.

----


Hendekli tasarımcı ve proje destekçisi Zerrin Gençol Sadıç hayata tutunmanın bu türde uğraş ve hobilerin katkısıyla mümkün olduğunun önemini vurguladı. Huzurevi sakinlerinden şair ve yazar Alimoğlu, Çağan Mercan isimli bir öğrenci ve şair Temel Ata tarafından şiirler okunan programda, Mehmet Adalı ve Ahmet Akgün de çaldıkları enstrümanlar ile şiir dinletisine eşlik etti.  Proje sorumluluğunu Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Deniz De Asis’in koordine ettiği program katılımcılara plaket sunumu ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi