Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk yeni eğitim ve öğretim yılının açılış programına katıldı. Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Erenler Kaymakamı Salih Karabulut’un da katıldığı törende eğitimi katkılarından dolayı İşadamı Tolga Ballık’aplaket verildi. İlköğretim haftası nedeniyle düzenlenen programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre yaptı. Töre yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni eden “Bu gün 716 okulumuzda 9 bin 874 yönetici ve öğretmenimiz, 180 bin 466 öğrencimiz ile yeni eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Allah Devletimizden bin kere razı olsun. Hayal edemediğimiz düzeyde yeni reformlarla yenilikler yaparak her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimiz sıralarının üzerinde kitaplarını hazır buldu” dedi.

BAŞARI ÇITASI

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu eğitimin önemine vurgu yaptığı konuşmasında; “Uzun bir tatil süreci bitti. Artık okullarınıza kavuştunuz. Buraya bu çok güzel okulu kazandıran Ballık Ailesini kutluyorum. Eğitim ve Öğretim bir memleketin geleceğini belirler. Dünya’da ne varsa her şey beşikten mezara kadar olan eğitimin eseridir. Öğretmen ve öğrencilerimizin, görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getireceklerine olan inancım tamdır. Başarı çıtasını çok daha yükseklere taşımak azmi ve kararlılığındayız. İlimizdeki başarı çıtasını çok daha yükseklere taşımak, eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz hedefe ulaşabilmek için yaptığımız titiz çalışmaları da kararlılıkla sürdüreceğimizi ifade ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılının yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

PLAKET

Konuşmaların ardından, eğitime verdiği desteklerden dolayı işadamı Tolga Ballık’a plaket takdim verildi. Sınavlarda başarılı olan öğrencileri ise altınla ödüllendirdi. Erenler Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü Vali Balkanlıoğlu’nun Çorum İmam Hatip Lisesinden öğretmeni Ethem Erkoç ‘u Sakarya’ya getirerek büyük sürprize imza attı. Emekli öğretmen Erkoç tören sonunda elindeki zille okul binasından çıkarak yeni eğitim yılının ilk ders zilini çaldı. Tören için gittiği okulda eski lise öğretmenini karşısında görün Vali Balkanlıoğlu şaşkına döndü. Duygusal anlar yaşayan Vali Balkanlıoğlu “hem de en sevdiğim öğretmenim” ifadelerini kullanarak Erkoç’un elini öpüp sarıldı.

Editör: Haber Merkezi