ALIŞVERİŞ ARTTI
Kurban Bayramı’nın tatlı telaşı arttı. Bayrama saatler kala vatandaşlar alışverişlerini yapmak için çarşı ve pazarlara akın etti. Dün Cumartesi olması ve resmi tatilin başlaması ile birlikte çarşı merkezinde yoğunluk oluştu. Vatandaşlar alışverişlerini arife gününe bırakmamak için dünü fırsat bildi.
ŞEKER VE ÇİKOLATA
Bayramın olmazsa olmazı olan şeker, çikolata ve lokum satıcılarının harman zamanı olduğu bu günlerde, vatandaşlar ihtiyaçlarını almak için kuyruğa geçti. Şeker ve çikolatacı esnaflar ise Kurban Bayramında satışların Ramazan Bayramına oranla daha az olduğunu ifade ettiler. Öte yandan şehir merkezinde şeker ve çikolata fiyatları 5 TL ile 30 TL arasında değişiyor.
KAHVE SATIŞLARI
Bayramda tüketilen en önemli içeceklerden biri olan kahveye vatandaşların ilgisi de bir hayli yoğun. Kahve satışları hakkında konuşan kahve satıcıları, “Kahve fiyatlarımız her ailenin bütçesine uygun şekilde. Her bayram öncesi olduğu gibi bu bayramda da yoğunluk sürüyor. Şimdiden tüm hemşerimizin Kurban Bayramını kutluyoruz” ifadelerini kullandılar.
SIRALAR OLUŞTU
Erkek kuaförleri ve berberler de bayram öncesi müşterilerle dolup taşıyor. Şehir merkezindeki kuaförlerden biri olan Papatya Erkek Kuaförü sahibi Şerafettin Kenar, “Bayram arifesine doğru mesaisiler arttı. Bayrama sayılı günlerin kaldığı bu zaman diliminde durmaksızın çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz bayramlarda bayram namazı saatine kadar gelen müşterilerimiz oldu, bu bayramda aynı yoğunlukla karşı karşıyayız” dedi.
BIÇAKLAR BİLENİYOR
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bıçak bileyicilerinin işlerinde de yoğunluk yaşanıyor. Bıçak bileyicileri, satılan Çin malı bıçakların piyasayı olumsuz etkilediğini söyledi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban kesecek vatandaşlar, bıçak bileyicilerine akın ederken şehir merkezinde bıçak fiyatı bileme ücreti ise 4 lira. 

Editör: Haber Merkezi