Yaşam alanlarının mekânsal ve yapısal kurgusunun değiştirilmesi konusunda yenilikçi ve her bütçeye hitap eden çözümler sunan iç mimarlar, ofis gibi ticari işletmelerin marka algısını kuvvetlendiren çalışma ortamlarına yönelik tasarım ve uygulama hizmetleri de sunuyor. İç mimar İstanbul ile anlaşarak özgün ve beğeni toplayan bir işyerine ya da yaşam alanına sahip olmaksa hala bazılarına uzak. Bu tip profesyonel firmalara başvuranların çok fazla harcama yaptığının zannedilmesi, insanların ev ve ofis tasarım için mimarlık firmalarından mümkün olduğunca uzak durmasına sebep oluyor. Oysa iç mimarlar, acemice yapılan dekoratif düzenlemelerden çok daha düşük maliyetle ve üstelik daha da şık tasarımlara imza atabiliyor.

Mekânsal ve yapısal problemleri estetik, konforlu ve işlevsel şekilde çözmeye çalışan iç mimarların bir diğer görevinin de ekonomik tasarım ve uygulama çözümleri sunmak olduğu bilinmediğinden, bu profesyonellerin sadece işin tasarım kısmıyla ilgilendiği zannediliyor. Teknik bilgisiyle şık ve konforlu mekanlar tasarlamak için ideal malzemelerin hangileri olduğunu kısa sürede belirleyebilen, bu malzemelere çok daha makul fiyatlarla ulaşabilen ve yapılan planlamalarla uygulama maliyetini de asgariye indirebilen iç mimarlarsa çoğu zaman istenen mekan düzenlemeleri için en ekonomik yolu gösterir. Zaten uzmanlık alanı insanın mekan ve yapı dair problemlerine mümkün olduğunca düşük maliyetle çözüm üretmek olan iç mimar için belirlenen bütçeye göre tasarım ve uygulama yapmak hiç de zor değildir.

Ev ve çalışma ortamlarının daha huzurlu ve rahat bir atmosfere sahip olması için gerçekleştirilecek uygulamaları müşterilerinin bütçesine göre tasarlayan iç mimarlar, böylelikle maliyetin istenen seviyeyi aşmamasını sağlar. Bütçe planlaması ve aynı zamanda uygulamanın denetlenerek, maliyetin öngörülen seviyeyi aşmadan projenin tamamlanması iç mimarların sorumluluğundadır. Buradan yola çıkarak başvurduğunuz mimarlık firmasıyla gerçekleştireceğiniz ilk görüşmede, estetik ve konforla ilgili beklentilerinizden bahsettiğiniz gibi uygulamalar için ayırabileceğiniz bütçeden de bahsedebilirsiniz. Projeden sorumlu mimar bu sayede beklentileri anlayarak, bu isteklerin belirlenen bütçeyi aşmadan nasıl gerçekleştirileceği üzerine yoğunlaşır. Amatörce dekorasyon çalışmalarıyla zaman ve para kaybetmek yerine, bu profesyonellerden en azından fikir almayı denemenizde yarar var.

Editör: Haber Merkezi