Vali Çetin Oktay Kaldırım, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek İl Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve proje sorumlusu öğretmenler ile değerlendirme toplantısında bir araya geldi. İl Müdürü Savaşçı, bu yılki eğitim ve öğretim yılında şuana kadar yapılan faaliyetler ve yürütülen projeler hakkında bir brifing verdi.

EĞİTİM KALİTESİ

Başarının ancak vizyonla, ekip ruhuyla ve birlikte hareket etmekle gelebildiğine değinen Vali Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya’mıza yapılacak en güzel dokunuşun yürütülen bu anlamlı projeler olduğuna dikkat çekerek, “Bu açıdan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü projeleri çok önemsiyor, hem İl Müdürümüzü hem de tüm ekibini yürekten kutluyorum.

“ÇOCUKLARIN HAYATINA DOKUNMALIYIZ”

Sıfırdan başlayarak çocuklarımızın ilgi alanları ve yeteneklerini tespit etmemiz, geleceğimizi şekillendirmemize yardımcı olacaktır. Bir çocuğu karakteri ile örtüştürmek kadar yararlı ve anlamlı bir şey daha yoktur. Bu yalnızca çocuğa değil aileye de, çevreye de, ülkeye de, millete de fayda sağlar. Çocuklarımızın hayatına ne kadar dokunabilirsek, ne kadar ufuklarını açabilirsek, ne kadar vizyon verebilirsek, onların heyecanına ortak olarak mutlu ve başarılı olmalarına o derece imkan sağlarız. Bunun için erken yaşlarda çocuğun yeteneğinin keşfedilip, sporsa spor, bilişimse bilişim, resimse resim, yani hangi alanda iyi ve mutluysa ona göre geleceğe dair planlamasının yapılmasıdır. Mesela çocuk kendini mesleki alanlara daha yatkın hissediyorsa, o alana yönlendirildiğinde çok büyük ustalar, mucitler çıkması çok da zor olmayacaktır.

Aksi halde çocuğun yeteneği ile seçtiği alan örtüşmeyince işte orada iç çatışma başlıyor ve evinde, işinde, toplumda mutsuz bireyler ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra zararlı alışkanlıklardan kurtulmanın yolu yine çocuğun mutlu ve kendini yakın hissettiği alanlarda ilerlemesidir. Spor, sanat, bilim vb. alanlarla ilgilenen çocukların hayata bakış açılarının daha pozitif ve zararlı alışkanlıklarının yok denecek kadar az olduğunu görebiliyoruz.

“KAYBEDECEĞİMİZ TEK BİR FERDİMİZ OLMAMALI”

Bizim kaybetmeyi göze alacağımız bir bireyimiz, bir çocuğumuz, bir gencimiz yoktur. Matematik zekâsı, algoritması iyi olan çocuklarımızı yazılım gibi alanlara yönlendirdiğimizde neler olacağını tahmin etmek çok zor olmayacaktır. Amacımız da zaten bütün başlattığımız yeni projemiz “Yetenek Sakarya” projemiz ile böylesi çocuklarımızı daha küçük yaşlarda keşfedip, onlara her konuda yardımcı olup, yönlendirip ilgili alanlarda tam manasıyla donatmak olacaktır. Burada hem aileye hem de eğitimcilerimize çok büyük görev düşüyor. Her çocuğun, gencin mutlaka bir ilgi alanı ve yeteneği vardır, yeter ki keşfedebilelim, keşfetmelerine yardımcı olalım.

- Spor, sanat gibi alanlarda çok büyük başarılara imza atarak Şampiyonlar çıkarmış, TÜBİTAK ve TEKNOFEST’e sunduğu projelerle başarı yakalamış gençlerimizin yoğun olduğu Sakarya’mız, her türlü güzelliği hak eden bir şehirdir. Bizler de eğitim başta olmak üzere her alanda bu şehre daha fazla ne katabilirizin derdindeyiz” diye konuştu.

“VANTİROLOGLARDAN MİNİ GÖSTERİ”

Millî Eğitim Bakanlığının Çevre Dostu Bin Okul ve Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projeleri kapsamında İlimizde oluşturulan ve “Çevre Elçisi Kuklalar Kütüphanelerde Öğrencilerimizle Buluşuyor” etkinliği gerçekleştiren Vantirolog öğretmenler, toplantı sırasında sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi