Hendekli olan ve Rize İl Halk ile birlikte Rize'deki halk kütüphanelerinin yeniden yapılanmasında (reorganizasyon) güzel projelere imza atan Yelkenci, Ardeşen başta olmak üzere Rize genelinde yaptığı çalışmaları kendi memleketi olan Hendek’te de devam ettirmeyi hedefliyor.

Bilindiği gibi köklü bir geçmişi olan Hendek Atatürk İlçe Halk Kütüphanesi, ilçe merkezimizde başarıyla çalışmalarını sürdürmesine karşın nüfus ve ekonomik anlamda günden güne büyüyen Hendek'in gereksinimlerini karşılamakta, kısıtlı yer ve çalışma alanı nedeniyle, zorlanmaktadır. Yelkenci'nin Hendek İlçe Halk Kütüphanesine atanmasıyla birlikte; Sakarya İl Halk Kütüphanesi, Rize İl Halk Kütüphanesi, Rize Kültür Merkezi Kütüphanesi, Ardeşen, Kalkandere, İkizdere İlçe Halk Kütüphanelerinde yapılan yenilenmelerinin benzerini Hendek’te de yapılması bekleniyor. Başta İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Acır ve Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun ortak çabalarıyla Hendek'te daha etkin ve görkemli bir kütüphanenin yapılacağına olan inancımız tamdır.


  
Hendekli Gazeteciler Kadir Kazın ve Mehmet Kavis Hendek Atatürk Halk Kütüphanesi Müdürlüğü görevine başlayan Şener Yelkenci’yi ziyaret ederek görevinde başarılar dilediler. Hendek Halk Kütüphanesi ile ilgili bilgiler veren Yelkenci Gazetecilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

ŞENER YELKENCİ KİMDİR?
İlçemizde Cumhuriyet ilkokulu ve Hendek Lisesinde öğretim gördükten sonra, Hacettepe Üniversitesinden Lisans mezunu olan Şener Yelkenci Türk Hava Kurumu Üniversitesinden İşletme Yüksek Lisansı yapmış, Bilkent Üniversitesi Kütüphanesinde kütüphaneci, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitisünde Araştırma Görevlisi görevlerinde bulunmuştur.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Sakarya İl Halk Kütüpanesinde kütüphanecilik ve Ardeşen İlçe Halk Kütüphanesi ile Rize İl Halk Kütüphanelerinde müdürlük yapan kütüphane müdürü Şener Yelkenci son olarak Sakarya İl Halk Kütüphanesinde Müdür yardımcılığı görevini yürütmekteydi.

"Renkli Kültürü ve Doğasıyla Ardeşen" ve "Piknikte Dömivole" kitaplarının editörlüğü yanında Satranç hakemliği de yapan Yelkenci İngilizce ve Hollandaca bilmektedir. MEHMET KAVİS

Editör: Haber Merkezi