19-24 Nisan tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilen festivalin gala gecesinde; Sakarya Balkan ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu, İsmet İnönü İlkokulu halk oyunları ekibi, Bursa Gemlik Folklor Derneği ekibi ile Bulgaristan, Makedonya, Malezya, Gürcistan, Moldova, Gagavuzya, Tataristan, Ukrayna ekipleri gösterilerini sundular.
Tüm ekiplerin açılış seremonisi ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Gala Gösterisi programının açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Yorulmaz, ilimizin iki uluslararası festivalinden biri olan Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivalinin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Sakarya Valiliği’nin himayelerinde gerçekleştirilen festivalin kapanış programı olan Gala Gecesinde, Türk ve Yabancı ülke halk oyunları ekiplerinin rengarenk giysiler içerisindeki gösterileri büyük beğeni topladı.
Festival kapsamında okullarında yabancı ülke ekiplerini misafir eden Sabihahanım Ortaokulu Müdürü Eyüp Kotan, Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ömer Bayraktaroğlu, Nuri Bayar Ortaokulu Müdürü Faruk Kıral, Altın Küre Okulları Müdürü Serkan Şahin, Neva Okullarını temsilen Müdür Yardımcısı Mustafa Yüce’ye, plaket ve teşekkür belgelerini İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş verdi.
Gala Gösterisinin sonunda salonda büyük coşku yaşanırken, programa katılan davetliler yabancı ülke ekiplerine teşekkür ederek hatıra fotoğrafları çektirdiler.
Uluslararası Halk Oyunları Festivali Gala Gösterisine; İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Erenler Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akdeniz, Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Bahar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Engin Kahraman ile okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Uluslararası Halk Oyunları Festivali Gala Gösterisi internet üzerinden tüm dünyaya yayın yapan Sakarya TV tarafından canlı olarak aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi