Kendinizi şımartmak ya da ailenize leziz ikramlıklar hazırlamak için tatlı çeşitlerini mercek altına alın. Hem hafif hem de son derece pratik olan bu tatlı çeşitlerini hazırlamak sizin için çok keyifli olacak. Özenle hazırladığımız bu listeye şimdi göz atmaya başlayın!

  • Sütlaç

Her evde bulunan malzemeler ile hazırlanan sütlaç en çok tercih edilen tatlı çeşitlerinden biridir. Aynı zamanda sütlü tatlılar arasında popülerliğini çok uzun zamandır kaptırmayan sütlaç, günün herhangi bir saatinde rahatlıkla tüketilebiliyor. Süt ve pirinç kullanılarak hazırlanan bu tatlının kıvamını tutturmak için birkaç püf noktasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Ancak 1 – 2 denemeden sonra istediğiniz kıvamı kolaylıkla yakalayabileceğinizden emin olabilirsiniz.

  • Kıbrıs Tatlısı

Hafif olması nedeniyle akşam yemeklerinden sonra tercih edilebilen bir tatlı çeşididir. Üstelik çok sayıda malzeme kullanılması da gerekmiyor. Bu özel tatlı çeşidini en doğru şekilde hazırlamak isterseniz Yemek.com'daki Kıbrıs tatlısı tarifine hemen göz atın. Sitede malzeme listesi eksiksiz bir şekilde aktarılıyor. Malzemelerin ekleniş sırasından püf noktalarına kadar her türlü bilgi verildiği için ilk defa deneyenler bile ortaya muazzam bir Kıbrıs tatlısı çıkarabiliyor. O halde denemek için neyi bekliyorsunuz?

  • Kayısılı Yulaf Topları

Hazırlaması hem kolay hem de keyifli bir tatlı çeşidi olduğunu belirtmekle başlayalım. Yuvarlak top şeklinde olan bu tatlının sunumu için ekstra bir çaba harcamanıza gerek olmuyor. İştahları kabartan bir sunum yapabilir, konuklarınızı sıra dışı bir tatlı ikramıyla şaşırtabilirsiniz. Ayrıca bu tatlıyı hazırlamak için tatlı tarifleri konusunda çok fazla deneyimli olmanız gerekmiyor.

  • Fincan Tatlısı

Yine sunuma hazır bir tatlı olmasıyla avantaj sunan fincan tatlısı, kısa zamanda sizin de favoriniz haline gelebilir. Muhteşem bir lezzet sunan fincan tatlısıyla gün içerisinde kendinizi şımartabilirsiniz. Tatlı yemek istediğinizde ancak ağır tatlılardan uzak durmayı seçtiğinizde rotanızı hemen bu özel tarife çevirebilirsiniz. Fincan tatlısı konuklar için de güzel bir ikramlık olabiliyor. Eğer hem fincan tatlısı hem de diğer hafif tatlı çeşitlerinin nasıl hazırlanması gerektiği konusunda bilgi sahibi olmak isterseniz Yemek.com adresine tıklayın.

Editör: Haber Merkezi