Sakarya’da güvercin yetiştiriciliği giderek yaygınlaşırken, güvercinseverler tarafından büyük ilgi gören festivaller ilimizde de düzenleniyor. Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği’nin daha önce iki kez düzenlediği festivallere bu yıl üçüncüsü ekleniyor. Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yılmazer ve tertip komitesi, 28 Nisan Pazar günü yapılacak festivalin son hazırlıklarını yapıyor.

GELENEKSEL HALE GELDİ
TKGD Başkanı Metin Yılmazer, yaptığı açıklamada festivalle ilgili bilgiler verdi. Başkan Yılmazer, “Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği (TKGDTertip Komitesi olarak başladığımız, sonrasında Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği  olarak devam ettirdiğimiz, artık geleneksel hale gelmiş olan Festivalimizin bu sene, 28 Nisan Pazar günü 3.sünü düzenleyeceğiz. 

Festival kapsamında, sadece Öntepe, Çifttepe ve Arkatepe diye tabir edilen, Kostüm Güvercinlerinin 12 ayrı kategoride, kendi ırklarının taşıdıkları özelliklere göre puanlanacağı bir yarışma olacak. Erkekler ve Dişiler ayrı ayrı olmak üzere puanlanacaklar. Her Kategoride 1, 2 ve 3. Seçilen güvercinlere kupa verilecek. Çok sayıda güvercinin yarışacağını, en az 1500 kadar da güvercinin sergileneceğini tahmin ettiğimiz Festivalimizde, puanlamaları Türkiye’nin farklı İllerinden gelen, 15 kişilik Hakem Heyeti yapacak. Önceki yıllardaki katılıma bakarak değerlendirdiğimizde, Türkiye’nin çeşitli illerinden olmak üzere, en az 1500 ziyaretçimiz olacağını tahmin ediyoruz. Son 5 aydır yaptığımız Festival Hazırlık Çalışmalarımıza olan ilgi ve destek çok büyük. Yaptığımız Tüm Çalışmalar, ‘Herkese Açık’ olan, TEPELİ KOSTÜM GÜVERCİNLERİ DERNEĞİ (TKGD) isimli Facebook Grubumuzdan da takip edilebilir.

GÜVECİNSEVERLERİN KATKILARIYLA
Dernek olarak, Merkezi Sakarya’da olacak olan, “Tepeli Kostüm Güvercinleri Federasyonu” kurma çalışmalarına başladık. Bu seneki festivalimiz, bu yolda attığımız en büyük adımlardan biri olacak.  Tamamen güvercinseverlerin destek, katkı ve sponsorluğunda gerçekleştirilen festivalimiz, 28 Nisan 2019 Pazar Günü, Eski Toyota Hastanesi’nin hemen arkasında ve Sakarya Nehri kenarında bulunan, Nehir Düğün Salonu’nda olacaktır.

CAMİANIN BULUŞMA NOKTASI
Pazar günü, sabah saat 07:30’da başlayacak ve 18:00’da sona erecektir. Düzenleyeceğimiz Organizasyonda, 5199 Sayılı ‘Hayvanları Koruma Kanunu’ uyarınca gerekli tüm önlemler alınmıştır.

Hazırlıklarımızın son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Camiamız adına Sakarya İlimizi her sene buluşma noktası haline getirmek ve Festivalimizi gelenekselleştirmek istiyoruz. Ülkemizin farklı illerinden çok sayıda derneğin ve Federasyonun desteğini almış bulunmaktayız. Şenlik havasında tertiplenen bu tip organizasyonların, yeni arkadaşlıklar kurulmasına, dostlukların pekişmesine, birlik ve beraberliğimizin artmasına, İlimizin tanıtılmasına, hayvan sevgisinin arttırılmasına ve severek beslediğimiz güvercin ırklarının korunup geliştirilmesine katkı sağlayacağının bilincindeyiz. Bu sorumlulukla, tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak çalışmalarımız yürütüyoruz.

Hemşerilerimizi ve tüm halkımızı festivalimize davet ediyoruz” diye konuştu.

Festival Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Metin YILMAZER (Başkan)
Kerim BAŞ (Başkan Yrd.)
Hayrullah AYKOÇ (Sekreter)
Mustafa BÜYÜKEMİR (Sayman)
Muharrem ÜSTÜNER (Üye)

Editör: Haber Merkezi