Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği’nin düzenlediği festivale, Eskişehir-Sakarya dostluğu damgasını vurdu. Eskişehirli yetiştirici Muharrem Tuna, kendisinin ürettiği ve paha biçilmez değeri olan ‘Safran’ cinsi bir çift güvercini Sakarya’ya hediye olarak gönderdi. Bu jeste karşılık Sakarya’dan da Eskişehir’e bir çift beyaz öntepe güvercin hediye edildi.

TÜRKİYE’DE GÜNDEM OLDU
Yetiştirdiği özel güvercinlerle ülke gündemine gelen Muharrem Tuna, geçen yıl televizyon kanallarına verdiği röportajda, 8 yıldır bu ırkı elde etmeye çalıştığını belirterek, değerinin 100 bin lira olduğunu söylemişti…

ÇOK ÖZEL BİR GÜVECİN IRKI
Çok farklı özelliklere sahip bu güvercinleri tanıtan Muharrem Tuna “8 farklı renkteki güvercinlerin bilinçli olarak çalışılmasında 8 yılda elde ettiğimiz bir güvercin ırkıdır. En belirgin özelliği renkleridir. Beyaza çok yakın bir rengin üzerine kafadan kınalı ve kafadan mor olmak üzre iki rengi vardır. Aynı zamanda taklacıdırlar. En bilinen özelliği çok akıllı olmalarıdır. Kostüm güvercini olarak beslenebilen bir cinstir. Bu nadide güvercinlerden bir çiftini, kıymetini bilen Sakaryalı bir güvercin severe dostluk örneği olarak hediye ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

DOSTLUK ÖRNEĞİ
Tepeli Kostüm Güvecinleri Derneği Başkanı Metin Yılmazer, Eskişehir’den yapılan bu jestin, dostlukların pekişmesine vesile olduğunu belirterek, “Paha biçilmez bu güvercinleri Sakarya’ya hediye eden Muharrem Tuna’ya gösterdiği bu dostluk örneği için teşekkür ediyoruz. Güvercin severlerimizin bu karşılıklı hediyeleşmesi festivalimize ayrı bir anlam kattı” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi