Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İstiklal Marşımızın yazılışının ve kabulünün 100. yılı olması münasebetiyle, TBMM tarafından 2021’in yılı, "İstiklal Marşı Yılı" ilan edilmesi münasebetiyle, İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışması düzenlemişti.

İlkokul- Ortaokul ve Lise Öğrencilerinin 3 ayrı kategoride değerlendirmeye alınmış, yarışmada 1. olanlara tablet, 2. olanlara 300 TL, 3. olanlara 150 TL ile 4 kategorinin tümünde ilk 10'a giren toplam 40 yarışmacıya Çanakkale Gezisi armağan edileceği belirtilmişti.

Bu kapsamda, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Eğitim Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Şube Müdürlüğü tarafından 40 öğrenciye Çanakkale Gezisi düzenlendi.

Sakarya Gençlik ve Spor Müdürlüğü önünden otobüsler kaldırıldı. Çanakkale Gezisine Gençlik Merkezleri, gençlik liderleri de eşlik etti.

Çanakkale şehitliği, Conk Bayırı, Mecidiye Tabyası, 57.Piyade Alayı Şehitliği, Şahindere Şehitliği, Hilal-ı Ahmer Müzesi, Seddülbahir Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ziyaretleri gerçekleştirilerek gezi son buldu.

Editör: Haber Merkezi