Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte, yaptıkları faaliyetlerle gündemden düşmeyen gençlik merkezleri üyeleri, vefa grupları oluşturarak yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarının temini noktasında büyük katkı yaptı.
Uzaktan eğitime imkansızlıklar nedeniyle katılamayan çocuklara, hijyen kuralları ve sosyal mesafeye uyularak gençlik merkezlerinde oluşturulan dersliklerde derse katılmaları yönünde destek verildi. Evlerinden çıkamayan çocuklar için kitap dağıtımının yanı sıra mahallelere seyyar sinema götürdü. Türkiye’nin en kapsamlı Lazer Tag oyun parkuru oluşturulup gençlerin hizmetine sunuldu.

Gençlik merkezlerinde İngilizce ve farklı konularda online eğitimler de verdi. Ülkenin önde gelen “Dene Yap Atölyelerinin” yanı sıra, kişisel eğitim atölyeleri ve kitap kafeleri gençliğin hizmetine sulundu. Gençlik merkezi üyeleri kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı, sokak hayvanları ve kanatlı hayvanlara mama, su yardımında bulunarak gönüllülük esasına dayalı hizmet etmeye devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi