Türkiye Gençlik Vakfı - TÜGVA ve Esenler Belediyesi- Mihmandar Genç Gönüllü öğrencileri Pamukova Kamp Eğitim Merkezinde, İstanbul Diyanet Gençlik Vakfı öğrencileri de Arifiye Kamp Eğitim Merkezinde beş gün boyunca kampa girdi.

KAMPTA NELER VAR
Kamplarda yapılan etkinlik ve eğitimler sırasıyla şunlar; Doğa yürüyüşü, futbol, voleybol, mini golf, masa tenisi, matrak sporu, sokak oyunları, halat çekme, su tabancası, macera park, manevi değerler eğitimi ve etkinliklerde başarılı olan öğrenciler de madalyalar ile ödüllendirildi.

PANDEMİ TEDBİRLERİ
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy “2021 yılı Yaz Sezonu boyunca gerçekleşecek olan gençlik kampları, Covid 19 pandemi sürecine bağlı olarak ilimizde yoğun sağlık önlemleri çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Kampa gelmeden öğrencilerin HES kodu kontrolleri tek tek yapılıyor ve ateş ölçümleri günlük takip ediliyor.

DOĞAYLA BÜTÜNLEŞME
Kampçıların sağlığı ve güvenliği ilk olarak il sağlık kurullarının öneri ve kontrolleri öncülüğünde gençlik kamplarında devam edecektir. Gençler pandemi sürecindeki yaşamış oldukları sıkıntılarını doğayla bütünleşmiş olan gençlik kamplarımızda stres atma imkânı buluyor. Hem de milli ve manevi değerlerini öğrenmiş olarak kamptan mutlu ayrılıyorlar” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi