Bu yıl İstanbul’da 10’ncusu düzenlenen Uluslararası Doğu Akdeniz Ülkeleri Kafes Kuşları Yarışması’na katılan Sakaryalı kuş yetiştiricileri aldıkları birincilik ve çeşitli derecelerle fuara damgasını vurdu.

SÖKSED FUARA İLİ GÖSTERDİ
10. Uluslararası Doğu Akdeniz Ülkeleri Kafes Kuşları Yarışması 21-24 Ekim tarihleri arasında Pet Zoo Eurasia Fuarı ile birlikte İFM 11 nolu holde gerçekleştirildi. Binlerce hayvansever, mükemmel bir fuar ve şahane bir yarışma organizasyonunda buluşarak yarışmalara katıldı. Sakaryalı kuş yetiştiricileri de yarışmalara büyük ilgi gösterirken, Sakarya Ötücü Kuşlar ve Serinofil Derneği (SÖKSED) yönetimi ve üyeleri fuara geniş katılım sağladı.

MADALYALARLA DÖNDÜLER
Yarışmalara aylar öncesinden hazırlanan Sakaryalı yetiştiriciler, kanarya ve muhabbet kuşlarında çeşitli kategorilerde başarı göstererek madalya almaya hak kazandılar.

Yarışmalara Kanaryalarda; Sakarya Ötücü Kuşlar ve Serinofil Derneği’nden Bahattin Geyve, Fife Fancy cisni kanaryası ile 1’ncilik madalyası aldı. Dernek üyelerinden Mehmet Neyse ise yine Fife Fancy cinsi kanaryası ile 3’ncülük ödülüne layık görüldü.

Muhabbet kuşları yarışmasına ise; Sakarya Muhabbet Kuşu Ve Kıvrık Gagalı Üreticiler Derneği’nden (SAKDER) Birol Şahin, katıldığı Show Jumbo cinsi Muhabbet kuşu ile birincilik madalyasına hak kazandı.

Yarışmalarda alınan bu başarılar Sakarya’nın adından söz ettirdi.

SÖKSED Başkanı Mesut Taşçıoğlu, bu başarıları devam ettirmek için yoğun bir çalışma dönemine daha girdiklerini ifade ederek, gelecek yarışmalara da iddialı olarak hazırlandıklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi