KUSURLAR KAYIT ALTINDA
Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk’ta Zabıta ekibiyle vatandaşlara satış yapan yerleri bizzat denetledi. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle ilgili işletme sahipleri bilgilendirildi. Tespit edilen kusurlar tutanakla kayıt altına alındı.

Tüketici haklarını korumak ve kollamak amacıyla yapılan denetimlerde marketlerin hijyenik koşulları, raf düzeni, etiket fiyatları, ürünlerin son kullanım tarihleri ile çalışanların sağlık karneleri incelendi. Ayrıca Başkan Soğuk’un talimatları ile zabıta ekipleri kurulan semt pazarlarında da denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler esnaf tezgahlarından vatandaşların güvenli bir şekilde alışverişlerini yapmaları için çalışmalarının süreceğini bildirdi.

DUYARLI OLMAYA DAVET
Rutin denetimlerin aralıksız süreceğini aktaran Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk “öncelikle hassas davranıp olumsuzluk karşılaşılmayan esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Etiket fiyatına uyanmayanlar, halka fahiş fiyatla ürün satanlar hakkında tutanaklar tutulmuştur. Bu işletmelere yasal yetkiler kullanılıp sert şekilde cezai işlem uygulanacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızı da duyarlı olmaya davet ediyoruz. Karşılaşacakları herhangi haksızlık ve olumsuz durumunda şikayetlerini belediyemiz Zabıta Müdürlüğüne bildirmelerini rica ediyoruz. Denetlemeler bundan sonrada devam edecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi