Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sakarya İl Başkanı Osman Çil tarafından yapılan açıklamada, bir süredir dünya gündemini meşgul eden ve Türkiye'de de ciddi şekilde etkileri hissedilen koronavirüs vakalarına karşı bir yardım kampanyası başlatıldığı belirtildi. Salgından etkilenen ailelere yardım elinin uzatıldığı anlatılan açıklamada, 81 ilde kumanya, hijyen paketi ve çocuklar için oyuncak destekleri ile "Evinize Sağlık" kampanyasının devam ettirildiği vurgulandı. Kurulduğu günden bu yana toplumun her kesiminden insana ulaşarak yardım elini uzatmaya çalıştıklarını ifade eden Çil, “Yapmış olduğumuz yardımlar ile dünya üzerindeki kanayan yaraları büyük bir özveriyle dindirmeye çalışıyoruz. Koronavirüse karşı başlatılan “Evinize Sağlık” kampanyası ile de yardıma muhtaç ailelerin evine yardım ve sağlık götürerek bu zorlu süreci en az zararla atlatmalarını temenni ediyoruz. Kampanya kapsamında SMS, kumanya ve hijyen paketi şeklinde yapılabilen yardımlar ihtiyaç sahiplerinin “Evlerine Sağlık” getirmeye devam ediyor. “Evinize Sağlık” kampanyası hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler cansuyu.org.tr adresi ile Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin sosyal medya hesapları üzerinden bizlere ulaşılabilir” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK
Bu süreçte, dünyayı sarsan korona virüs salgınının üstesinden hep birlikte gelmek durumunda olduğumuzu ifade eden Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya İl Başkanı Ali Ahmet Çelik ise, “Öncelikle ülkemizde korona virüsten can kaybının yaşanmamasını, dünyada da koronavirüs nedeniyle yaşanan can kayıplarının son bulmasını temenni ediyoruz. Süreci, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve halk olarak ortak bir akıl ve sağlam bir stratejiyle, senkronize hareket ederek götürmek zorundayız. Yasal düzenlemeler ve tedbirler tek başına yeterli olmayacaktır. Sürece her bireyin tutum ve davranışları da etki edecektir. Bizlerde Anadolu Gençlik Derneği olarak bu zorlu süreçte vatandaşımızın derdine derman olmaya çalışan tüm kurum ve kuruluşlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Cansuyu Derneğimize bu hayırlı çalışmada bizleri de vesile kıldığı için teşekkür ediyorum” dedi.

KOMŞUMUZUN TENCERESİ
Çelik, “Komşularımızdan yakın akrabalarımıza birbirimizin ekonomik durumunu gözetmek, tenceresinin kaynayıp kaynamadığının farkında olmak, birbirimizin ihtiyaçlarını gidermek kardeşliğimizin gereğidir. Corona virüse karşı merkezi yönetimin yanı sıra yerel yönetimlerle de iş birliğini artırmalıyız. Tüm tedbirleri alarak, gerekli kurallara uyarak ve bilim insanlarının açıklamalarına kulak vererek Cenab-ı Allah'a sığınmalıyız. ‘Muhakkak ki, iyilik kötülükleri giderir. Bu ise, düşünebilenlere bir öğüttür.’ buyuruluyor. Bizlerde bunlara kulak vermeliyiz" tavsiyelerinde bulundu.

EVİNDE KAL
“Evinde Kal” sloganının yerinde bir karar olduğunu belirten Çelik, "Bulaşıcı hastalıklarla ilgili ilk temel kuralı Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in ‘Bir yerde bulaşıcı hastalık varsa oraya girmeyin, sizin olduğunuz yerde bulaşıcı hastalık varsa oradan çıkıp başkasına bulaştırmayın’ hadis-i şerifiyle de ortaya konmuştur. Zaruri bir durum olmadıkça evimizden dışarı çıkmamalıyız. Eğer bir an önce normal hayatımıza dönmek istiyorsa ‘Evde Kal’ bir slogan olmaktan çıkmalı” diyerek konuşmasını nihayete erdirdi.

Editör: Haber Merkezi