Oda Başkanı Veteriner Hekim Yıldız konuya ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Halkımız, son zamanlarda bit, pire v.b. köpek ve kedilerde kullanılan dış parazit ilaçlarını gerek internet gerekse pet shoplardan satın alma eğilimi göstermektedir. Maalesef satılan her ürün, her ne kadar ilaç görünümde de olsa hayvanınızda uyguladığınızda ya çalışmıyor ya da hayvanınızı zehirleme riski uygulayıcı siz olduğunuz için zehirleme riski oluşturabiliyorsunuz.

VETERİNERDEN ALIN

Bütün veteriner hekimlikte kullanılan ilaçları ilaç satma yetkisine sahip serbest veteriner hekim meslektaşlarımdan satın almanızı tavsiye ederim. Veteriner hekimlikte kullanılan ilaçlar yasal olarak yalnızca ilaç satma yetkisi almış, serbest veteriner hekimler tarafından satılabilmektedir. Aksi durumunda, yetkisiz ilaç satışı yapan tüm mecralar yetkililer tarafından tespit edildiği taktirde çok ciddi para ve yaptırımları mevcuttur. Halkımızın bu gibi yerlerden veteriner ilaçları almamalarını tavsiye ediyorum.”

MAĞDUR OLMAMAK İÇİN

“Meslektaşlarım genelde can dostunuzu muayene etmeden, yaşını dikkate alıp, kilosunu da hesaplayarak en etkili ilacın hangisi olduğunu tecrübesini de kullanarak sizlere verir. Ayrıca sırf ticari açıdan internet ortamında ya da pet shoplarda satılan ilaçlar can dostunuzun ihtiyaçlarını karşılayamadığı gibi evinizi ya da bahçenizi bit ya da pirenin basması kaçınılmaz olur. Bu da size ve can dostunuza hayatınızı maalesef tabiri caizse zindana çevirir. Sizlere ve de can dostlarımıza sağlıklı mutlu güzel günler dilerim.”

Editör: Haber Merkezi