Ev Dekorasyonu Hakkında Merak Edilenler
Yaşam alanımız olan evlerimizi dekore ederken, konforu ve fonksiyonelliği göz önünde bulundurmaya özen göstermeliyiz. Karmaşadan uzak, modern tasarımlar tercih etmek uzun süreli kullanımlar için de ideal seçimlerdir. Ev dekorasyonuna başlamadan önce, ihtiyaçlar listesi hazırlanmalı ve mobilya tercihleri belirlenen bütçe doğrultusunda yapılmalıdır. Mobilya ve eşya seçimlerinizi hiç kullanılmamış sıfır ürünlerden yana kullanabileceğiniz gibi temiz kullanılmış ve ekonomik ikinci el eşyaları da tercih edebilirsiniz. Dekopasaj, ikinci el birçok mobilya ve eşyayı ilgilisiyle buluşturuyor!

Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
Ev dekorasyonu yaparken, ilk olarak tercih edilecek olan mobilyaların oda büyüklüğüyle orantılı olmasına dikkat edilmelidir. Küçük bir oda için tercih edilecek büyük mobilyalar, hareket alanını da kısıtlayacağı için odanın daha da küçük görünmesine sebep olabilir. Mobilya satın alacağınız yerde geniş alanda oldukça şık görünen mobilyalar, metrekare olarak küçük olan odanızda mağazada beğendiğiniz gibi durmayacaktır. Dolayısıyla, mobilya seçimlerinizde oda büyüklüğünüzü mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Ev dekorasyonunun en önemli elemanlarından birisi de hiç şüphesiz aydınlatma ürünleridir. Tercih edeceğiniz lambader ya da abajurlar ev dekorasyonunuzun çok daha zengin görünmesine katkı sağlayacaktır.

Evinizin şıklığına şıklık katacak ürün ve aksesuarlar da dekorasyon için oldukça önemlidir. Dekorasyon için anahtar parçalardan birisi de hiç şüphesiz ev aksesuarlarıdır. Doğru yerde kullanılan ev aksesuarları, dekorasyonun daha zengin görünmesini sağlar. TV ünitelerini renklendirecek dekoratif ürünler ya da aydınlatma ürünleri evinizin daha modern bir görünüme kavuşmasını sağlar. Yatak odanızı dizayn ediyorsanız, tercih edeceğiniz şık bir boy aynası, odanızın havasını değiştirecektir. Işıklı ya da avangart tarzda üretilen yaldızlı boy aynaları, zengin bir görünüme sahip olmaları yönüyle sıklıkla tercih edilen modellerdir. Evinizin boş kalan duvarları, konsol ve sehpa üzeri için de birbirinden şık tablo ve biblolar tercih edebilirsiniz. Aksesuarlarınızın renk seçimlerini odanızın ambiyansını destekleyecek tonları göz önünde bulundurarak yapabilirsiniz.

Evinizin salonunu dekore ediyorsanız, olabildiğince az eşya tercih etmeye özen göstermelisiniz. Salon, evin en çok kullanılan alanıdır. Fazla eşya tercihi, hareket alanınızı kısıtlayacağı için daha minimal seçimler yapabilirsiniz. Yemek masası salonunuzda bulunacaksa, tercih edeceğiniz yemek masasının da diğer mobilyalarınızın rengiyle uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. Ferah bir ev dekorasyonu planlıyorsanız, mobilya ve eşyalarınızda açık renk ürünleri tercih etmelisiniz. Salonunuzda hem modern hem de canlı bir dekorasyon planlıyorsanız, koltuklarınızda renkli yastıklar tercih edebilirsiniz.

Dekorasyonda sade bir şıklık arıyorsanız, uyumlu tonları kullanabileceğiniz gibi zıt renkleri de tercih edebilirsiniz. Duvar ve zemin renklerini aynı tonda dekore ederken, koltuk ve yastık seçimlerinizi zıt renklerle dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Zıt renklerin kullanılması uyumsuzluğun olduğu anlamına gelmez. Evin bazı noktalarında tercih edilen zıt tonlar, göz kamaştıran ahengi de açığa çıkarır. Koltuk takımınızın rengini belirlerken zemin rengini de göz önünde bulundurmalısınız. Zeminleriniz açık renkse, koltuk takımınızın rengini de açık ya da koyu tercih edebilirsiniz. Zemin renginiz koyuysa, koltuk takımınızın rengini açık tercih etmeniz evinizin aydınlık görünmesi için önemli bir detaydır. Evinizin dekorasyonunu değiştirirken dikkat edeceğiniz tüm bu detaylar, hem zevkinizi yansıtmanız hem de kendinizi evinizde iyi hissetmeniz için oldukça önemlidir.

Editör: Haber Merkezi