Erkek kol saatleri, erkeğin tarzını belirleyen en önemli aksesuardır. Erkekler, günlük yaşantılarında kullanacak çok fazla moda aksesuara sahip değillerdir. Moda sektörü daha çok kadınlar için gelişmekte ve rekabet kadın ürünlerinde daha çok hissedilse de, erkek modasında da rekabetin tavan yaptığı ürünler bulunmaktadır. Bu ürünlerin başında erkek kol saatleri gelir. Hayatımızın her anında kolumuza takılı olan saatimiz, karakterimiz hakkında çok şey anlatır. Zevklerimiz ve yöntemlerimiz hakkında bilgi verirler. Bu yüzden kol saati seçiminde titiz davranılmalı ve öncelikler iyi belirlenmelidir. Spor yapmak hayatının bir parçası haline gelmiş kişiler için klasik saatleruygun olmayacağı gibi, klasik çizgilerden hoşlanan sporcular için de spor saat modelleri uygun olmayacaktır. Bu yüzden, saat seçimi çok önem taşır. Doğru saati bulabilmek için markalar arasında yaptığınız araştırma sizi hiç beklemediğiniz bir noktaya getirebilir. Bu gibi süprizlere hazırlıklı olmak için ise, kendinizi iyi tanımanız gerekmektedir.

Erkek kol saatlerinde, saat modeli seçenekleri oldukça fazladır. En popüler olan klasik ve spor saat modellerinin yanı sıra daha avangard ve modern tasarımlar da gün geçtikçe büyük markaların koleksiyonlarında kendilerine yer edinmeye başlamıştır. Ancak daha modern tasarımları keşfetmeye başlamadan önce, satın alacağınız saatin temel özelliklerini iyi belirlemek yerinde olacaktır. İlk olarak istediğiniz saatin analog mu yoksa dijital mi olması gerektiğine karar vermeniz gerekmektedir. Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde artık çoğu analog model yerini dijital ve çok fonksiyonlu tasarımlara bırakmıştır. Bu fonksiyonel tasarımlar, beraberinde çok seveceğiniz birçok özellik getirirken aynı zamanda en son modadır. Eğer trendleri takip eden bir kişiliğiniz varsa ve tarzınızla fark yaratmayı seviyorsanız, lüks markaların birçok dijital saat seçeneği mevcuttur. Bu seçenekler, uygun fiyatlı ve sağlam olmalarıyla da tercih sebebidirler.

Mekanizmaya karar vedikten sonra, artık daha tasarımsal unsurların seçimini yapmaya başlayabilirsiniz. Tasarım aşamasında, doğru kordon tipine karar vermek çok önemlidir. Metal kordonlu tasarımlar, sağlam bir yapı ve pratik tasarım sunarken deri kordonlar daha sofistike ve klasik çizgileri temsil ederler. Bunun yanında, kumaş veya hasır kordonlu tasarımlar da mevcuttur. Kumaş veya metal kordonlar spor saat modellerinde oldukça fazla görülen unsurlardır. Spor yaparken rahatlık ve hafiflik sağlayan kumaş kordonlar, özellikle mevsimlik spor saat koleksiyonlarının vazgeçilmez bir parçasıdır.

Birçok lüks marka, sezonluk saat koleksiyonları çıkartmaktadır. Modanın dinamizmi içinde sezonluk saat koleksiyonları, genellikle o yılın trendleri ve renklerini yansıtan modern ürünlerdir. Ancak ömrünüz boyunca bileğinizde yer alacak saatiniz için aradığınız özelliklerin tümünü karşılayamayabilirler. Bu gibi özelliklere sahip saatler, genellikle markaların ikonik tasarımları arasında yer alır.

Tasarımda bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise, saat kadranının boyutu ve yapısıdır. Spor saat modelleri, pratik olması açısından daha küçük ve fonksiyonel kadranlara sahip olabilirler. Bununla birlikte, büyük kadranlara sahip olan spor saat modelleri de mevcuttur. Çoğu marka saat tasarımlarında, spor ve neo klasik anlayışı benimser. Günümüz modasına da oldukça uygun olan bu anlayış Armani, Diesel, Romanson gibi birçok büyük saat markasının da tasarım çizgisini oluşturur.

Öte yandan, tercih edeceğiniz saatin üretim geleneği de büyük önem taşımaktadır. Günümüzde, yüz yıldır süren İsviçre geleneğine uygun olarak üretilmiş ekek kol saatleri oldukça popülerdir. Bu geleneğe uygun olarak kullanılan Quartz mekanizma ve sağlam yapı, bir kol saatinde tasarım ve dayanıklılık açısından isteyebileceğiniz bütün özellikleri karşılamaktadır. İsviçre geleneğiyle yapılmış saatlerin üretimleri de çok hassasiyet gerektirir. Bolca emek ve zaman harcanan bu saatlerin bazıları seri üretimden çıkarken bazı geleneksel markalar ise hala kişiye özel üretim yapmaktadır. Elbette, bunun gibi özel hissettiren saatlerin fiyatı da piyasa değerlerinin çok üstünde olacaktır. Erkek kol saatleri, lüks tüketimde vazgeçilemez aksesuarlar olduklarından her bütçeye uygun olanları mevcuttur. İhtiyaçlarınıza göre seçeceğiniz saatinizin hangi ayrıcalıklara sahip olmasını istediğiniz ise bu noktada hayal gücünüze kalmıştır.

Romanson saat markası, bu anlamda beklentileri en çok karşılayan markalardan biridir. İsviçre’nin Romanshorn kentinde kurulan marka, birçok saat üreticisinin bulunduğu şehirde öne çıkmayı başarmıştır. “Tasarım rekabettir” anlayışıyla piyasaya sürdüğü modellerini elbette İsviçre geleneğine uygun olarak üreten Romanson saat, aslında Güney Kore’li bir markadır. Markanın ilk projesi, “mekanik hareket” adını verdiği mekanik kol saati projesidir ve çok büyük başarı elde etmiştir. Bu ilk projesinin inanılmaz başarı elde etmesiyle birlikte “manuel hareket” adı altında prototip modeller üretmeye başlamıştır. Romanson saat ayrıca, modellerinde elmas kesim cam kullanan dünyadaki ilk saat markasıdır. Bunun gibi birçok yenilik ve inovasyona imza atmış olan marka, neoklasik çizgide ve sofistike tasarımlara sahiptir. Bu modanın iki yüzyıldır saat geleneğinde eskimediğini düşünürsek, neoklasisizmde yeni bir anlayış tutturmayı başarmış bir saat markası olduğunu farkedebiliriz. Romanson Saat, Güney Kore’nin en çok sevilen saat markası olmakla birlikte ürünlerini dünyada yetmişten fazla ülkede satmaktadır. Su geçirmezlik ve basınç direnci gibi özelliklerle kullanımda pratiklik sağlayan marka aynı zamanda sportif bir motivasyona da sahiptir. Romanson saat modellerinin bu başarısı, geçmişin geleneksel yapısını şimdinin yenilikçi tasarım özellikleriyle birleştirmekdeki yeteneğinde saklıdır.

Editör: Haber Merkezi