8. Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında düzenlenen doğalgaz dağıtım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerine verilen Altın Vana ödülleri sahiplerini buldu. AGDAŞ gerçekleştirdiği projelerle “Altın Vana” ödülüne layık görüldü. 2016 yılında da bu alan AGDAŞ ödülü iki yıl üst üste almanın mutluluğunu yaşadı. AGDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Gürsel Yağan; “Amaçlarının Sakarya’ya kesintisiz ve güvenli doğalgaz arzı sağlamakla birlikte topluma ve çevreye katkı veren projeler gerçekleştirmektir.” dedi. Gelecek yıllarda da aynı şevk ve heyecanla sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirtti. YAĞAN, ödülü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez’in elinden aldı.

PROJELERİMİZLE SAKARYA’YA DEĞER KATIYORUZ
AGDAŞ geçtiğimiz yıl Bisfest, Çevre Temsilcisi, Paylaşım Kumbarası başta olmak üzere 11 tane başarılı sosyal sorumluluk projesi hayata geçirmişti. Bu yıl da Yemekleriniz Artık Olmasın, Çevre Temsilcisi, Paylaşım Kumbarası gibi başarılı projeleriyle ödüle layık görüldü. AGDAŞ sosyal sorumluluk ekibi paylaşım kumbarası projesi ile bugüne kadar binlerce kitap ve oyuncak dağıttı. 5 yıldır devam ettiği çevre temsilcisi projesiyle de iki bine yakın öğrenciye çevre, güvenli doğalgaz kullanımı ve geri dönüşüm eğitimi verdi. Bu yıl hayata geçirdiği Yemeklerini Artık Olmasın projesiyle yemekhanesinde artan/yenilmeyen yemekleri köpek barınağına göndererek sadık dostlarımızın beslenmesine katkı sağlamaktadır. Yapılan açıklamada bu projedeki asıl amacın diğer fabrika ve iş yerlerinin de bu uygulamayı hayata geçirmesini sağlamak olduğu belirtildi. Bu kapsamda AGDAŞ Sosyal Sorumluluk ekibi önde gelen kurumlara bir dizi ziyaret gerçekleştirileceği aktarıldı.

ENERJİNİN KALBİ ANTALYA’DA ATTI
Zirveye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ile kamu ve özel sektörden birçok önemli isim katıldı. AGDAŞ yetkilileri de bu önemli zirvede yerini aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) desteğiyle bu yıl 8'incisi düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesinde enerji piyasalarında yaşanan dönüşüm sürecinin Türkiye ve global enerji piyasalarına etkileri, Türkiye enerji piyasalarının bu süreçteki beklenti ve gereksinimleri, enerji sektöründe her geçen gün giderek artan dijitalleşmenin sektörde yarattığı değişimler, enerji finansman koşullarındaki değişim, yenilenebilir enerji dönüşümü ile Türkiye'yi yakından ilgilendiren Ortadoğu bölgesinde enerji jeopolitiği tüm boyutları katılımcılar tarafından görüşüldü.
 

Editör: Haber Merkezi