Astrolojide toprak burçlar ayakları yere basan ve sözüne sadık kalan özellikleri ile bilinir. Sırasıyla toprak elementi tarafından yönetilen yükselen Boğa, Oğlak ve Başak burcu özelliklerini inceleyelim.

Yükselen Boğa Burcu

Fiziki açıdan güzel, auraları yüksek ve beğenilen kişiler olan yükselen Boğa olanlar sürekli maddi endişe ve güvensizlik içindedir. Pazarlık yapmakta sağlamdırlar ve bu nedenle maddi kaygılarının da etkisi ile tutumlu yaşamayı severler, tutumlu olduklarında kendilerini maddi anlamda güvende hissederler. İstikrarlı ve hedeflerine ulaşmakta kararlıdırlar, hayattan keyif almak isterler ve bu nedenle yaşamda ki haz alınacak konulara sürekli eğilim gösterirler.

Sıcakkanlı ve Dost Canlısı İnsanlardır

  • Oldukça duygusaldır, duygusallığının etkisi ile aile bağları ve ilişkileri güçlüdür,
  • Duygularının görülmesinde tedirgin olmaz aksine onların belli olmasını isterler,
  • Duygusallığı etkisi ile şefkatli, sıcakkanlı ve dost canlısı insanlardır.
  • Konuşurken karşısındaki ile temas kurar,
  • Sohbet ederken sürekli karşısındaki kişi iler eli ve kolu ile temas kurar,
  • İstikrarlı olması en özel huylarındandır bu huyu sayesinde yaptıkları işler sabit ve kalıcıdır.

Yükselen Boğa Burcu Kadını

Değişimi ve risk almayı sevmez, sabit fikirli ve inatçıdır, aldığı bir kararı asla vazgeçiremezsiniz. Toplum içinde ve olaylar karşısında pasif kalmayı tercih ederler, isteklerini açıkça ifade etmezler. Yükselen Boğa burcu olan kadınlar hayattan zevk alan ve dokundukları her şeyi güzelleştiren kadınlardır, dekorasyona önem verir ve bu konuda yeteneklidir. Uyumlu ve sakin insanlardır, kolay sinirlenmez ve şefkatlidirler.

Yükselen Boğa Burcu Erkeği

Yükselen Boğa burcu olan erkekler diğer burçlarda ki erkekler ile kıyaslandığında daha sadık kişilerdir ve ev hayatına önem verirler. Elindekinin değerini bilen kişilerdir, kurduğu düzenin bozulmasından nefret eder, aradığı tek şey huzurdur hem iş hayatında hem de özel yaşamında stresten uzak yaşamayı seçerler. Sabırlı ve kararlı bir karakterdir bu yapıları sayesinde karşılaştıkları her türlü zorluğun üstesinden rahatlıkla gelir.

Yükselen Oğlak Burcu

Yükselen Oğlak burcu sahibi kişiler sorumluluk bilinci gelişmiş kişilerdir, okul yaşamlarından iş yaşamlarına kadar her dönem başarılı olurlar. Çalışkan, tutucu ve geleneklere bağlı yaşamları ile dikkat çekerler, ekonomik anlamda başarılıdır ve para harcamayı çok sevmezler. Pratik ve keskin zekası sayesinde hem kendisi hem de etrafındaki insanların rahat bir hayat sürmesine katkı sunar.

Cimrilik Derecesinde Tutumludurlar

  • Çalışkanlıklarının yanı sıra kararlılıkları sayesinde her şeyi başarır ve çabalarının karşılığını alırlar.
  • İnsanlara karşı oldukça mesafelidirler bu yapılarından dolayı zaman zaman soğuk insanlar olarak algılanırlar.
  • Cimrilik derecesinde tutumludurlar ve duygularını belli etme konusunda da cimri davranırlar.

Aşk hayatlarında sağlam ilişkiden yanadırlar, düzen ve istikrar önemlidir, aşkta kalıcılık aradıkları gibi sadıktırlar ama yapıları gereği aşk hayatlarında da mesafeli davranırlar, ciddiyete önem verirler sevdiklerinde bile ciddiyet ararlar, laubalilik ya da abartıdan nefret ederler.

Oğlak Yükselen Burcu Kadını

Burçlar arasında sorumluluk bilinci en fazla gelişmiş kadınlar yükselen Oğlak burcu sahibi kadınlardır, çalışkan olan ve işinde yükselmeyi seven kadınlar hem özel hayatlarında hem de iş hayatlarında sorumluluk duygusu ile hareket ederler. Toplum içinde kolaylıkla saygınlık kazanırlar ancak duygularını dışa vurmazlar, doğuştan liderdirler bu yüzden öncülük yapmakta zorlanmazlar, her an ciddi bir tutum içindelerdir.

Oğlak Yükselen Burcu Erkeği

Bir otorite figürü olmayı seven yükselen Oğlak burcu erkeği daha sakin bir yapıya sahiptir, bu sakin tavırlarından dolayı soğuk insanlar olarak tanımlanırlar ama onlar duygularını içlerinde yaşar dışarı yansıtamazlar. Hem aile içinde hem iş hayatında hem de sosyal yaşamında yönetmeyi seven ve otoriter bir karakter sergilerler, çalışkan kişilikleri sayesinde iş hayatlarında sürekli başarı ile anılırlar ve her işte başarılıdırlar.

Yükselen Başak Burcu

Hem özel yaşamlarında hem de iş hayatlarında düzenlilikleri ile bilinen yükselen Başak burcu insanı başak burcunun tüm karakteristik özelliklerini taşır. Her zaman akıllarında gelecek kaygısı vardır bu nedenle kendilerini her an maddi olarak güvende hissetmek ister ve maddi anlamda güçlü olmak için çalışır. Titiz ve detaycı karakterleri onları yaptıkları her işte başarılı olmaya zorlar, mükemmellik ve kusursuzluk onlar için olmazsa olmazdır.

Herkesi Mükemmel Yapmaya Çalışır

Siyah ve beyaz kadar net yapıya sahiptirler, hayatlarında ve karakterlerinde gri yoktur.

  • Her zaman mantıkla düşünür ve muhakeme yaparlar bu özellikleri ile başarılı olurlar,
  • Yardımsever kişiliklerinden dolayı insanlara her anlamda yardım etmek isterler.

Becerikli olan insanlardır ve her engelin ve zorluğun altından sağlam kalkar, her şeyi ya da etrafındaki herkesi mükemmel yapmaya çalışır; bu durum karşısındaki insanı strese sokar ama bu stresten o da etkilenir ve mutsuz olur.

Yükselen Başak Burcu Kadını

İnsanları eleştirmekten zevk alırlar, sürekli birilerini eleştirirler ama kendilerinin eleştirilmesini hiç istemezler. Kolay unutan biri olmadığı için zor affeder, huzursuz yapılarından dolayı insanlar tarafından çelişkili görülürler. Hayatını pratiklik ve planlama üzerine inşa eden yükselen Başak burcu kadını hayatı en ince ayrıntısına kadar planlar, ince ruhlu, duygusal, yardımsever ve mantıklı insanlardır.

Yükselen Başak Burcu Erkeği

Erkekler ise daha güvenilir yapıya sahiptir, duygularını paylaşmaz ama onlara güveneceğinizi hissedersiniz. Romantik değillerdir ama yükselen Başak burcu erkeği çözüm odaklı kişilikleri ve size olan tavrından dolayı etkilenirsiniz. Kendi kuralları dışında yaşayamaz ama bu kuralları ile hayatı zorlaştırmaz hem aşk hayatlarında hem de dostlarına karşı oldukça sadıktırlar, iş hayatlarında da en önemli şey sadakat uygusudur.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi