ÖZEL SPORCULARA ÖZEL MADALYALAR
Down sendromlu milli yüzücü Fatma Çağlar Demir’in kurucusu olduğu Sakarya Özel Sporcular Kulübü’nün düzenlediği atletizm şenliğinde down sendromlu çocukları spora yönlendirmek ve topluma kazandırmak amacı ile engelli koşu yarışı düzenlendi. Down Sendromlu çocukların gelişimlerine katkı sağlanması hedeflenen bugünde engelsiz mehter takımı da yerini aldı. Büyük ilgi gören şenlikte down sendromlu çocuklar üniversite öğrencilerinin de yardımı ile tişört boyama etkinliğine katıldı. Şenliğin sonunda down sendromlu çocuklara özel madalyaları verildi.

“AMACIMIZ TOPLUMA KAZANDIRMAK”
Sakarya Özel Sporcular Kulübünün Başkanı ve aynı zamanda down sendromlu Milli Yüzücü Fatma Çağlar Demir’in de babası olan Orhan Demir etkinlikte yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Demir açıklamasında “Down sendromlu çocuklar özel çocuklardır. Diğer hiçbir çocuktan farkı yoktur. +1 olmaları onları özel kılıyor. Bizim de amacımız çocuklarımızı topluma kazandırmak, gelişimlerine katkı sağlamaktır.  Bir down sendromlu kız babası olarak diğer bütün özel çocukları Türkiye Özel Sporcular Federasyonu yarışlarına katılmasını hedefliyoruz” dedi.

“İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLMALIYIZ”
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Murat Acar, programda yaptığı konuşmada, amaçlarının bilimsel ve yenilikçi yaklaşımlarla özel sporculara spor hizmetlerinin yanına yaşam zenginliği sunmak olduğunu belirterek, "Tüm kişi ve kuruluşlarla işbirliği içinde özel sporcularımızın tanınırlığını artırmak, topluma entegre olmalarını sağlayarak ulusal ve uluslararası faaliyetlerde kendilerini en üst düzeyde temsil etmelerini sağlamak amacındayız." diye konuştu.

“ARTIMIZ VAR EKSİĞİMİZ YOK”
Down sendromlu milli yüzücü Fatma Çağla Demir ise yüzmede Türkiye ve Avrupa derecelerinin olduğunu söyledi. Dünya Şampiyonası'nda da beşinci olduğunu anlatan Demir, "Biz down sendromluların artısı vardır, eksiği yoktur. Programa katılanlara teşekkür ediyorum." dedi. Down sendromlu çocuklar daha sonra müzik eşliğinde dans ederek eğlendi.

Editör: Haber Merkezi