Serdivan’ın farklı noktalarına yerleştirilen beslenme üniteleri her gün kontrol edilerek mama ve suyla takviye ediliyor. Hasta veya yaralı olup tedavi gerektiren sokak hayvanları da ekipler tarafından alınarak veteriner kontrolünde tedavi ettiriliyor.
Sağlık sorunları giderilen sokak hayvanları tedavilerinin ardından doğal ortamlarına salınırken ancak birinin yardımı ile hayatını devam ettirebilecek olanlar ise gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından sahiplendiriliyor.  
Hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile birlikte daha fazla bakıma ihtiyaç duyacak sokak hayvanları için de gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade edilirken, hem beslenme ünitelerinin hem de sokak hayvanlarının sağlık durumlarının bu süreçte daha sık kontrol edileceği belirtildi.
Ünitelerin yanı sıra Serdivan’ın birçok noktasına da düzenli olarak yiyecek ve su bırakıldığı belirtilirken, rutin kontrollerin haricinde sokak hayvanlarıyla ilgili vatandaşlardan gelen çağrılara da süratle cevap verildiği ifade edildi. Ayrıca vatandaşların sokak hayvanları ile ilgili tüm taleplerini Belediyenin 444 54 50 çağrı merkezine günün her saati iletilebilecekleri belirtildi.

Editör: Haber Merkezi