Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen Kurban yardımı çalışmaları için gittiği Arakan’da karşılaştıkları sıkıntıları, polis tarafından yaşadıkları tacizleri ve bölge halkının yaşam şartlarını anlatarak yardımların devam etmesi gerektiğini ifade ediyor.
Eğitim-Bir-Sen üyeleri, bürokrat ve siyasilerin ziyaretlerinde konuşan Mengen, Arakan’da insanların can güvenliğinden yoksun açlık, yoksulluk ve hastalık ile mücadele ettiğini vurgularken ordaki Müslümanlar için yapılan yapılacak olan tüm yardım kampanyalarının desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Arakan’dan Sakaryalılara selam getirdiğini belirten Mengen, bayram namazında imamın ve cemaatin gözyaşlarına boğulduğunu, Türkiye’ye dua ettiklerini, sanki uzun zamandır yolunu gözledikleri akrabalarıyla dostlarıyla buluşmuş gibi sevindiklerini, bölgeden ayrılırken de buruk bir şekilde hüzünlendiklerini ifade etti.
Mengen, ziyaretine gelenlerin biz ne yapabiliriz sorusuna Sakarya İHH tarafından başlatılan yardım kampanyasının desteklenmesi gerektiğini tavsiye ederek orada çok ciddi ihtiyaçlar olduğunu, İHH’nın da yardımları alnının akıyla mazlumlara ulaştırdığını söylüyor.

Editör: Haber Merkezi