Fabrika atıklarının atıklarını arıtmadan dere ve nehirlere boşaltılmasıyla meydana gelen kirlilik devam ediyor. Buna son örnek Söğütlü 3. OSB’den geldi. OSB’de faaliyet gösteren bir fabrika, atık sularını boşalttığı Sakarya Nehri’ni kirletirken, yok edilen doğal hayatı da hiçe sayıyor.

ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR
Sakarya Nehri ve Çark Deresi’nin fabrikaların atık sularıyla kirletilmesinin önüne geçilemiyor… Fabrikaların, kuruluş aşamasında kurduğu arıtma tesisini, maliyeti artırdığı gerekçesiyle çalıştırmaması çevre kirliliğini ve doğa katliamını beraberinde getiriyor.

TESPİT EDİLEMİYOR
Bunun son örneği Söğütlü’de faaliyet gösteren 3. OSB’de yaşanıyor. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ancak tespit edilemeyen bir fabrika arıtmadığı atık sularını nehre boşaltmaya devam ediyor.

BALIK ÖLÜMLERİ
Atıkların boşaltılmasıyla içinde bir çok canlı türünü barındıran Sakarya Nehri göz göre göre kirleniyor. Daha önce de benzer kirletmeler nedeniyle çok sayıda balık ölümlerinin olduğu nehir yine balık ölümlerine sahne oluyor. Kirlenmenin uzun süredir devam etmesi ve önlem alınmaması çevre sakinlerinin de tepkisine yolaçtı. Nehir çevresindeki yaşayan vatandaşlar bir an önce bu doğa katliamının önüne geçilmesini istiyor.

Editör: Haber Merkezi