Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Sakarya Şubesi, lise ve üniversite öğrencisi bursiyerlerini, SUBÜ Öğretim Görevlisi Zuhal Erol’un konuşmacı olduğu motivasyon seminerinde buluşturdu

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) öğretim görevlisi Zuhal Erol’un konuşmacı olduğu seminerin konusu “kelebek etkisi ve kişisel motivasyon” idi. Sakarya’nın duayen eğitimcisi Yüksel Büyükakten’in takdim konuşmasıyla başlayan seminerde ilk olarak Zuhal Erol’un “Şarkılar Girmiş Hayatımıza “kitabı tanıtıldı.
“60’lar, 70’ler ve 80’lerde Adapazarı nasıldı “diyerek konuşmasına başlayan Büyükakten, Sakarya’nın eğitim, kültür ve sanattaki 50 yıllık resmini çizdi. Zuhal Erol’un kalemini çok etkileyici bulduğunu söyleyerek “Faik Baysal’ın Sarduvan kitabını da mutlaka okuyun” diyen Yüksel Büyükakten vefa örneği göstererek katılımcılara usta yazarı da hatırlattı.
Seminerde, kaos teorisi olarak da bilinen kelebek etkisinden bahseden Erol, salondaki katılımcılarla tek tek sohbet ederek kişisel motivasyonun nasıl yükseleceğini anlattı.

İLK KELEBEK DAMLA OLDU
Sahneye ilk çıkan isim SAÜ Diş Hekimliği öğrencisi Damla Ceren Beylet oldu. Heyecanıyla ve sempatik tavırlarıyla gönülleri fetheden Damla için Zuhal Erol, “Damla artık benim kelebeğim ayrılamayız “ diyerek hediyesini verdi.
ÇYDD üyesi Azize Çeroğlu’nun sahnede anlattığı çocukluk anıları herkese duygusal anlar yaşattı. Zuhal Erol’un elma şekeriyle çocukluğuna dönen Azize Hanım’ın sevinci görülmeye değerdi.

KÖY ENSTİTÜLERİ VE AŞIK VEYSEL
Köy enstitüsü öğretmenlerin de anıldığı etkinlikte Zuhal Erol’un rahmetli kayınpederinin de köy enstitülü olduğunu söylemesiyle salonda alkış koptu. Arifiye Köy Enstitülü öğretmenler ve Aşık Veysel alkışlarla anılırken Zülfü Livaneli’nin Leylim Ley şarkısını birlikte söyleyen gençler hem eğlendi hem kaynaştı.

ZUHAL EROL’DAN TEŞEKKÜR
Etkinliğin sonunda kitaplarını imzalayan Zuhal Erol, ÇYDD yönetimi ve üyelerine bu buluşma için teşekkür etti. “Çocukluğumdan beri tanıdığım sevgili Yüksel öğretmenim ve sevgili eşi Nurten öğretmenime şehrimizin eğitimine verdiği emekler için minnettarız. ÇYDD yönetimi ve üyelerine de yavrularımıza destekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.
Seminer, imza töreni ve “Hayat Bayram Olsa” şarkısının hep bir ağızdan okunmasıyla sona erdi.

Editör: Haber Merkezi