Çocukların evlerindeki atık materyalleri değerlendirerek, kendileri tarafından yapacakları oyun kahramanı görselini Sapanca Belediyesi, tarafından verilen adreslere elektronik ortamdan gönderilerek değerlendirileceği bilgisi verildi. 
“Bir gün değil her gün çevreci olmak zorundayız” diyen Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Çevreye en çok muhtaç olan insanoğlu maalesef çevreyi en çok kirleten canlıların başında gelmektedir. Kendi ellerimizle kendimizin ve gelecek nesillerimizin yaşam alanlarını yok ediyoruz. Dünya hepimizin ortak evi ve bu evden başka yaşayacağımız bir evimiz yok. Belediye olarak gelecek nesillere tertemiz bir çevre bırakabilmek için çalışıyoruz. Çocuklarımıza doğamızı korumayı görev değil bir yaşam şekli haline getirmek biz büyüklerinin görevleri arasında yer almaktadır. Sapanca Belediyesi, olarak bu düşünceyle çocuklarımıza hem eğlenecekleri hem de atık olarak gördükleri materyallerin değerlendirileceğini görmeleri açısından bir yarışma hazırladık. Sapanca’mızın tüm çocuklarını yarışmamıza davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Sapanca Belediyesi, 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında çocuklara farkındalık oluşturmak amacıyla Sapancalı çocuklar için düzenlenen “Atıklardan Oyun Kahramanı” yarışmasına tüm çocukları davet etti. Yarışmaya katılacak çocukların, 11 Haziran 2020 Perşembe günü ne kadar [email protected] adresine ya da Whatsapp Hattı 0 534 834 46 76 atıklardan oluşan oyun kahramanlarının görsellerini; isim soy isim, doğum tarihi ve iletişim bilgileriyle birlikte göndermeleri gerektiği açıklaması yapıldı. 
Yarışma sonucunda dereceye girenlere sürpriz hediye ve katılım belgelerinin verileceği isimlerin 15 Haziran 2020 Pazartesi saat 10:00 da www.sapanca.bel.tr ve facebook sapancabelediyesi adreslerinden yayınlanacağı bilgisi verildi.

Editör: Haber Merkezi