“El Emeği Göz Nuru Ürünlerimiz, Serdivan’ın Çocukları Üşümesin Diye” sloganıyla gerçekleşen kermes kapsamında kursiyerlerin emek vererek yaptığı eserler ve ürünler satışa sunuldu.

EL EMEĞİ GÖZ NURU
Açılış sonrası Başkan Alemdar ve misafirler sergilenen ve satışa sunulan el emeği göz nuru eserleri gezerek, hem kursiyerlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı hem de ürünlerden satın alarak kermese destek oldu.

‘GAYEMİZ GÖNÜLLERİ ISITMAK’
Serdivan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen kurs programlarının kursiyerlere, el becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra farkındalık oluşturacak sosyal projelere de katkı sağlama noktasında imkan tanıdığını belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “İlçemizdeki ihtiyaç sahibi çocuklarımıza küçük de olsa destek olmak adına Serdivan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bünyesindeki kursiyerlerimizle birlikte bir sosyal sorumluluk çalışması gerçekleştirdik. Amacımız hem farkındalık oluşturmak hem de bizi biz yapan değerlerimizden yardımlaşma ve paylaşma duygularını perçinlemek. Bu kermesten elde edilen gelir, daha önce Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzce tespit edilen ihtiyaç sahibi çocuklarımız için harcanacak. Gayemiz; el emeği göz nuru bu eserleri ekonomiye kazandırırken yavrularımızın da yüreklerini ısıtmak. Hamdolsun bu güne kadar Sosyal İşler Müdürlümüz aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tüm taleplerini yerine getirmeye devam ediyoruz. Bunu yaparken veren el alan eli bilmesin düsturumuzu da ihmal etmiyoruz. Serdivan Kart aracılığı ile vatandaşlarımız ihtiyaçlarını istedikleri yerden temin edebiliyorlar. Aynı zamanda hayır çarşımız aracılığı ile duyarlı vatandaşlarımızın bizlere ulaştırdığı kıyafetler de temizlenip, ütülenip yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Bu konuda hemşehrilerimizin gösterdiği duyarlılık da bizleri ayrıca memnun ediyor.” ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmanın önemli olduğu kadar anlamlı da olduğunu dile getiren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Emeği geçen tüm kursiyerlerimize, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze ve bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.” dedi. Kermes 28 Aralık Cuma günü saat 17.00’ye kadar Serdivan Belediyesi Eski Hizmet Binası önünde açık olacak.

KATILANLAR
Serdivan Belediyesi Eski Hizmet Binası yerleşkesinde gerçekleşen programa; Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, AK Parti Serdivan Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, Serdivan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Çiğdem, Serdivan Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Can, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi