Birçok kedi cinsi, ailenin her üyesi için sevimli birer arkadaştır. Yaşam tarzınıza ve tercihlerinize bağlı olarak, arkanıza yaslanıp rahatlayabileceğiniz kediye sahip olmayı ya da herhangi bir macerada size ayak uydurabilecek kedi sahibi olmayı herkes ister. Büyük kedi cinslerinden bazıları şunlardır:

* Maine Coon

Ağırlık: 15 kg’ye kadar

Kedi dünyasının köpekleri olarak adlandırılan bu kedi türü hem aile dostu hem de son derece zeki ve etkileşimli olmalarıyla bilinir. Ancak tüm aile için eğlenceli olsalar da, bu kedilerin bazı sağlık sorunları vardır. Bunlar polikistik böbrek hastalığı, kalça displazisi ve hipertrofik kardiyomiyopati hastalıkları olarak sayılabilir.

* Savannah

Ağırlık: 14 kg’ye kadar

Savannah, neredeyse leopar ve kaplan arasındaki bir ırk gibidir. Zeki ve enerjik olmaları bu ırkın artılarından yalnızca birkaçıdır. Melez bir cins olduklarından dolayı agresif ve vahşi eğilimler sergileyebilmeleri olağandır.

* Norveç Orman Kedisi

Ağırlık: 9 kg’ye kadar

Bir diğer aile dostu ise Norveç orman kedisidir. Bu özel cins, sağlıklı, güçlü ve sevecen olmasıyla bilinmektedir. Cana yakın, sadık ve dışa dönük olarak tanımlanabilir. Bununla birlikte, böbrek sorunlarına eğilimlidirler ve düzenli bakım gerektirirler.

* Ankara Kedisi

Ağırlık: Ortalama olarak 4-6 kg

Ankara kedisi oyuncu ve güçlü kişilikleri ile tanımlanmaktadır. Sağlık sorunları söz konusu olduğunda, onları sağırlığa yatkın hale getiren bir gen anormalliğine sahiptirler. Maine Rakun kedileri gibi, hipertrofik kardiyomiyopati riski altındadırlar.

"Önce sen’le yazılıyor; senin, sevdiklerinin ve geleceğin öyküsü!” diyerek başladığı yolculuğunda, efsanelere konu olan yerlerden, ağaçların gizemli şarkılarına kadar ilgi çekici konulara değinen, bazen vitamin içeren besinler gibi sağlıklı yaşam ipuçları veren bazen de hayatımız da iz bırakanların iç dünyasını keşfeden Çünkü Başka Sen Yok Blogu’nu takip etmek için linki tıklayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi