Memur-Sen Temsilciliği ziyaretinde konuşan Sakarya İHH Başkanı Engin Sezer, 2021 Ramazan çalışmalarının il içi ve yurtdışı olmak üzere iki önemli ayağı olduğunu söyledi.

Sezer; “Salgın süreci içerisinde Sakarya içerisinde yaklaşık 5 bin gıda kolisi ve yaklaşık bin aileye market fişi dağıtımı gerçekleştirdik. Bu Ramazan ayı içinde 2 bin gıda kolisi ve market fişi dağıtımı planlıyoruz” dedi.

Yurtdışı çalışmalarına da değinen Sezer; “Bangladeş’te bulunan Arakan kamplarında günlük bin kişiye toplamda 30 bin kişiye iftar ikramında bulunacağız. Somali içerisinde yapımını üstlendiğimiz Şehit Muhammet Fatih Safitürk Yetimhanesinde kalan kız çocukları için de bir ay boyunca sahur ikramında bulunacağız. Sakaryalı hayırseverlerimizin de desteği ile Yemen ve Afrika’da kumanya dağıtım programlarımız olacak” şeklinde konuştu.

Memur-Sen Sakarya İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, İHH’nın mazlumlara karşı Türkiye’nin gülen yüzü, sıcak eli olduğunu ifade ederek işbirliği içerisinde olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Mengen, İHH hem Sakarya içerisinde hem yurtdışında her zaman mazlumların, ihtiyaç sahiplerinin yanında yer aldığını, gıdadan sağlığa, eğitimden barınmaya birçok alanda destek olduğunu vurguladı.

Arakan için iftar kampanyasına üyeleri ile birlikte en büyük katkıyı sunacaklarına inandığını söyleyen Mengen, gönül coğrafyasında nerede bir mazlum varsa orada olacağız olmalıyız dedi.

Arakan için iftar desteği vermek isteyen hayırseverler Orhan Camii yanındaki Sakarya İHH ‘ya gelerek makbuz karşılığı ya da banka internet yoluyla Sakarya İHH Hesap Numaralarına bağışta bulunabilecek. Bir kişilik iftar bedelinin 20 TL olarak belirlendiği belirtildi.

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Arakan İftar açıklaması ile)
Kuveyt Türk Bankası İban No:TR17 0020 5000 0100 6457 8000 01⠀⠀⠀⠀
Ziraat Bankası İban No :TR74 0001 0000 1970 5834 0550 01

Editör: Haber Merkezi