Türkiye Beyazay Derneği Başkan Yardımcısı ve Engelsiz Kafe işletmecisi Ferruh Kaledibi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü izni ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle kurulan, bu yönüyle ülkede tek olan Engelsiz Kafe hakkında bilgiler verdi.

MAAŞLI SİGORTALI
Her eğitim-öğretim yılı başında özel eğitim kurumlarında eğitim alan zihinsel engelli 8 öğrenciyi stajyer öğrenci kapsamında Engelsiz Kafe’de istihdam ettiklerini belirten Kaledibi, her öğrencinin sigortasının ödendiğini, her birinin maaşını eksiksiz aldığını söyledi.

ERİŞİLEBİLİRLİK
Engelsiz Kafe’nin her engelli için erişilebilir olduğunu vurgulayan Kaledibi, “Her birey doğuştan ya da sonradan zihinsel-bedensel engelli olabilir. Engellilerimizin hayatın içinde aktif rol almasını sağlamak hepimizin görevi.” dedi.

ENGEL ZİHİNDE
Engellilerin yaşam koşullarının göz önünde bulundurularak hareket edilmesinin önemine işaret eden Ferruh Kaledibi; “Asıl engel, engellilere karşı zihinlerimizde. Bu kardeşlerimizin düşünme, üretme ve çalışmasını sağlayarak onlara hakları olanı veriyoruz.”

ÜLKEDE TEK
Türkiye’de tek olma özelliği taşıyan Engelsiz Kafe’nin, engelli kişilere karşı hassasiyeti artırdığını belirten Kaledibi, “Burada önyargılar yıkılıyor, engelliler sosyal hayata adapte oluyor, arkadaşlıklar kuruyor, para kazanıyor ve sosyalleşiyor” dedi.

DAVET
Herkesi Engelsiz Kafe’ye beklediklerini söyleyen Ferruh Kaledibi; “Engelsiz bireylerin özgüvenini artıran, toplumda duyarlılığı yükselten, böylece aslında toplumsal bir görev ve sorumluluk yürüttüğümüz Engelsiz Kafe’ye tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz”  

TEŞEKKÜR
Öte yandan, çalışma şartlarından memnun olduklarını belirten Engelsiz Kafe personeli ise kendilerine bu imkanı sağlayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, İşkur İl Müdürlüğüne, Büyükşehir Belediyesine ve Ferruh Kaledibi’ne teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi