Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu, Serdivan Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Bosna-Hersek halkıyla tarihi, kültürel ve insani bağlara sahip olduklarını belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Bosna-Hersek’teki kardeşlerimize sarsılmaz bir gönül bağıyla bağlıyız. Bosna’daki kardeşlerimize olan ilgimiz, bağlılığımız ve desteğimiz her zaman devam edecektir.” dedi.

GAFİL AVLANMAMAK İÇİN
Türkiye Cumhuriyeti olarak gönül sınırlarının, ülke sınırlarından çok daha ötede olduğunu ifade eden MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, Srebrenitsa katliamına değinerek, “Srebrenitsa'da yaşanan katliamı doğuracak motivasyon nedir, bunu iyi kavramamız lazım. Gafil avlanmamak için, gevşek olmamak için söylüyorum. Bu hesabın ne olduğunu bilmezsek Allah muhafaza bu topraklarda gafil avlanırız.” dedi.
Program sonunda Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun 2018 yılı değerlendirmesinin yanı sıra 2019 yılı etkinlik takvimi de yönetim kurulu üyeleri tarafından belirlendi.

KATILANLAR
Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili, Sakarya Milletvekili Muhammet Levent Bülbül, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Milliyetçi Hareket Partisi Serdivan İlçe Başkanı İbrahim İskender, Cumhuriyet Halk Partisi Serdivan İlçe Başkanı Sabahattin Gülbaş, Serdivan Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Can ve federasyon üyeleri yer aldı.

Editör: Haber Merkezi