Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 4-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Hayvanları Koruma Günü etkinliklerinin açılış programına katıldı. AKM’de düzenlenen açılışta Vali İrfan Balkanlıoğlu, Genel Sekreter İbrahim Pehlivan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda davetli yer aldı.

HAYVANLARA SEVGİ GÖSTERİLMELİ
İl Vaizi Ahmet Koç, “İnsanlığa rahmet olarak gönderilen Kur-an’ı Kerim’e baktığınız zaman orada pek çok hayvan ismi zikredildiğini hatta ayetlerin ismini hayvanlardan aldığı görülür. Peygamberimiz hayvanlardan sevgisini esirgememiştir. Yaratılanlara da merhametle davranılmasını söylemiştir. Muhtaç olan hayvanların beslenme ihtiyaçlarını karşılamak Allah’ın rahmetine mazhar olduğu gibi aç ve susuz bırakmak ise Allah’ın gazabına vesile olmaktadır” dedi.

DÜNYAYI HAYVANLARLA PAYLAŞIYORUZ
Başkan Zeki Toçoğlu, “Dünyada can sahibi tek varlık bizler değiliz. Soluduğumuz havayı, üzerine yaşam alanları inşa ettiğimiz toprağı, suyu, güneşi tüm canlılar birlikte paylaşıyoruz. Allah’ın dünya üzerinde tayin ettiği nizamda her çeşit hayvan, zincirin önemli bir halkasını teşkil ediyor. Bizler dünyayı başka canlılarla da paylaştığımızın farkında olarak yaşamalı, sadece biz varmışız gibi hareket etmemeliyiz. Bunun tersi yönde atılan adımların doğal döngüyü bozduğunu, beraberinde büyük sorunlar getirdiğini hepimiz yaşayarak görüyoruz” dedi.

FARKINDALIK ÇALIŞMASI
“Tüm yaratılmışları seven, onların yaşamlarına ve yaşam alanlarına saygı duyan bir ecdadın evlatları olarak bizlere bu mirası sürdürmek düşüyor. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle burada toplanmış ve bu etkinliği organize etmiş bulunuyoruz. Büyükşehir olarak bir farkındalık çalışmasını hayata geçiriyoruz. Son dönemlerde hayvanlara karşı yaşanan şiddet olaylarının önüne geçmek ve toplumumuza hayvan sevgisi aşılamak için bu gibi etkinliklerin faydalı olacağını umut ediyoruz. Hayvanları koruma ve onların da hayatına saygı duyma noktasında hassasiyet oluşturmayı amaçladığımız bu çalışmamız kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz.”

GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ
“Karaman’da şehrimize kazandırdığımız Geçici Hayvan Bakımevi’nde dostlarımızı misafir ediyor, bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Sadece burada değil, ilçelerimizle de koordineli bir şekilde çalışarak gerekli desteği sağlıyoruz. Olumsuz bir durumla karşılaşıldığı zamanlarda Geçici Hayvan Bakımevi’nde görevli veteriner hekimlerimiz hemen müdahalede bulunabiliyorlar.”

HEPİMİZE SORUMLULUK DÜŞÜYOR
“Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar tabiatta bulunan tüm canlı varlıkların haklarına riayet ederek hareket ettik, bundan sonra da bu şekilde hareket etmeyi sürdüreceğiz. Unutmamalıyız ki hayvanların bir gün değil her gün hakları var.  Ve bu hakları koruma noktasındaki sorumluluk bizlere düşüyor. Bu çerçevede hepimizin yapabileceği şeyler mevcut. Ama en önemlisi ise hayvanları sevmektir. Bu vesileyle başlangıcını yaptığımız etkinliklerin hayırlı olmasını diliyorum.”

MERHAMET ETMELİYİZ
Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Yeryüzünde Allah canlı olarak sadece bizi yaratmamış, bir doğal denge ve zincir sistemiyle diğer canlıları da yaratmış ve beraber yaşıyoruz. İnsana daha fazla sorumluluk yükleyerek akıl sahibi olarak yaratmış. Hayvanları evcilleştirerek onların yaşam alanlarını işgal etmişiz. Sokak hayvanları çok üzün süre yaşayamıyor açlıktan, susuzluktan ve insan davranışlarından. Hayvanları evcilleştiren insanların görevleri var. Merhamet etmeyene merhamet olmaz. Hayvanlara merhamet etmeliyiz. İnancımıza göre hayvanlar diğer dünyada konuşacak. Aynı kul hakkı gibi hayvan hakkı da vardır. Hayvanları ne kadar korur, kollar ve sevgi gösterirsek ahiretimiz o kadar iyi olacak. Sokak hayvanları konusunda belediyelerimizin son derece güzel çalışmaları var.  Başkanımızın da ifade ettiği gibi bir gün değil her gün hayvanları korumalıyız. Bu güzel etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi