Beşir Derneği’nin Ramazan Ayı faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulunan Beşir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sarıyar, Ramazan ayı boyunca özellikle Suriye, Filistin, Arakan, Yemen gibi açlık ve hastalığın hüküm sürdüğü ülkelerde faaliyet yürütüleceğine değinen Sarıyar, bu ülkeler ile birlikte Gönül coğrafyamızın pek çok mahzun beldesinde daha Ramazan-ı Şerif’in bereketini yaymak için çalışmalara devam edileceğini bildirdi.
Geçtiğimiz yıl pandemi koşulları nedeniyle “Birkap Birkalp” projesini gerçekleştiremediklerini ifade eden Başkan Sarıyar, bu Ramazan pandemi ve sosyal mesafe kurallarına göz önünde bulundurarak bu projeyi sürdürmek istediklerini ifade etti. Hayırsever bağışçıların kendi evlerinde bizzat pişirdiği iftar yemeklerini sefer tasları ile ihtiyaç sahibine ulaştıran dernek bu proje ile Ramazan ayı boyunca ülkemizdeki ihtiyaç sahibi ailelerin iftar sofralarının şenlenmesine vesile oluyor.
Beşir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sarıyar , Beşir Derneği’nin bu sene 4066’ya Fitre yazıp SMS göndererek de fitre alacağına dikkat çeken Genel Başkan, bunun dışında geliştirdikleri zekat hesaplama modülü ile de kişilerin zekat hesaplamalarını en doğru ve kolay şekilde yapmalarına olanak sağlayacaklarını ifade etti. Hayırsever bağışçıların Ramazan yardımlarını www.besir.org.tr adresinden ya da TR 1300 0100 0784 5746 1050 5106 – Ziraat Bankası hesaplarına Havale/Eft yapabileceklerine değinen Sarıyar, 0216 375 4042 numaralı çağrı merkezinden detaylı bilgi alınabileceğini belirtti.
Beşir Derneği Sakarya İl Temsilcisi Latif Demir de, Ramazan ayı süresince yapılan çalışmalara katkı sağlayan gönüllülere ve hayırseverlere teşekkür ederek, “Genel Başkanımız Fatih Sarıyar öncülüğünde başlatılan ve gönüllere giren projelerimizle, mazlum gönüllerin yanında olmaya devam edeceğiz. Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da fitre, zekat ve diğer bağışları Sakarya olarak kabul ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceğiz. Bağışta bulunmak isteyenler 0532 462 40 42nolu telefon numaramızı arayabilirler” dedi.

Editör: Haber Merkezi