Oyunlar bebeklerin dünyayı keşfetmesini sağlarken aynı zamanda çok sayıda beceri kazanmalarına da yardımcı olur. Zira bebeklerin hayal dünyalarının temelini atan da yine oyun ve oyuncaklardır. Bebeklerin fiziksel ve zihinsel gelişimini destekleyen oyuncakların tercih edilmesi onların gelişimine de çok ciddi bir katkıda bulunmak anlamına geliyor.

Bu noktada hangi oyuncak çeşitlerine yönelmek gerektiğini merak edebilirsiniz. Bu oyuncak çeşitlerinin büyük bölümünü Fisher Price ürün çeşitleri arasında bulabileceğinizi belirtelim. Markanın eğitici ve öğretici oyuncaklarını en uygun fiyatlar eşliğinde satın almak isteyenler ise Joker.com.tr adresine uğrayabilir. Bu internet sitesinde her yaş grubuna hitap edebilecek olan oyuncakları gayet makul rakamlarla satın almak mümkün olabiliyor.

  • Kuklalar

Kukla çeşitleri özellikle bebekler 2 yaşına geldikten sonra rahatlıkla tercih edilebilen oyuncaklardan biridir. Çocukların hayal dünyalarının gelişmesine önemli katkılarda bulunan kuklalar aynı zamanda tüm ailenin birlikte keyifli bir şekilde zaman geçirebilmesi noktasında da devreye girebiliyor. Bununla birlikte çocukların konuşma pratiklerine katkıda bulunan oyuncaklar arasında yer aldıklarını da belirtmeliyiz. Bu oyuncaklar el – göz koordinasyonu kurmayı kolaylaştırıyor ve bebeklerin bu alanda da gelişimlerine katkıda bulunuyor.

  • Eğitici Aktivite Masası

Kısa zamanda bebeklerin en sevdiği oyun arkadaşına dönüşen eğitici aktivite masası 0 – 24 aylık bebekler için ideal bir seçenek oluyor. Hangi markanın oyuncak aktivite masası çeşitlerinin tercih edildiğine bağlı olarak bu oyuncakların sahip oldukları özellikler değişebilir. Ancak genellikle müzik çalan ve aynı zamanda bebeklerin bazı kelimeleri öğrenmesini sağlayan ürünlerin geliştirildiğini söyleyebiliriz. Bu oyuncakların üzerinde çeşitli butonlar yer alıyor ve bebeklerin neden – sonuç ilişkisi kurmayı öğrenmelerine de yardımcı oluyor.

  • Eğitici Tabletler

Günümüzde bebekler sürekli olarak tablet ve telefon gibi cihazları görerek büyüyor. Elbette bu cihazlara büyük bir ilgi gösterdikleri de aşikar. Bebeğiniz için eğitici oyuncak tablet çeşitlerinden de alabilir ve onun keyifli bir şekilde zaman geçirmesine yardımcı olabilirsiniz. İçerisinde farklı gelişim süreçlerine uygun şarkıların bulunduğu ve aynı zamanda çeşitli cümleler, sesler öğrenmelerine de yardımcı olan eğitici tabletler aynı zamanda renkli ve ışıklı olarak dizayn ediliyor. Bu sayede bebeklerin ilgisini çekmeyi de başarıyor. Bu oyuncak fiyatları hakkında fikir edinmek isterseniz Joker.com.tr adresine tıklamanızı öneririz. Aynı ürün için farklı platformlarda daha yüksek rakamlarla ödeme yapmanız gerekmez. Bu sitede en uygun rakamlarla oyuncak alışverişini yapmanız mümkün olabiliyor.

  • Oyun Minderleri

Üzerinde çeşitli çizimlerin yer aldığı oyun minderleri de bebeklerin renkleri, çizimleri keşfetmesini sağlayan ürünler arasında yer alıyor. Bu ürünler genellikle dolgu köpük hammaddeler kullanılarak üretiliyor. Bebekler minderleri ve çizimleri büyük bir ilgiyle karşılıyor. Aynı zamanda üzerinde farklı oyuncaklarla da zaman geçirebiliyorlar. Bir anlamda bebekler için harika bir oyun zemini olduklarını söyleyebiliriz.

  • Eşleştirme Oyunları

Genellikle bir tabla ve bir de tabla üzerine yerleştirilebilecek çeşitli geometrik şekillerden oluşan eşleştirme oyuncaklarının da eğitici ve öğretici kategorisinde yer aldığını belirtebiliriz. Bu oyuncakların en önemli özelliği ise bebeklerin el – göz koordinasyonu kurmalarını geliştiriyor olmasıdır. Aynı zamanda ince motor becerilerine de önemli katkılarda bulunduğunu göz ardı etmemek gerekiyor. Ahşap ya da plastik materyaller kullanılarak üretilen bu oyuncaklar bebekler için ideal ağırlıkta olduğundan parçaların kolaylıkla hareket ettirilmesi de mümkün hale geliyor.

  • Eğitici Küpler

Ailelerin gönül rahatlığı ile tercih edebileceği oyuncaklar arasında eğitici küpler de bulunuyor. Üzerinde rakamlar, harfler ya da çizimler bulunan bu küpler bebeklerin cisimleri keşfetmesini, renkleri öğrenmesini kolaylaştırıyor. Eğlenceli bir şekilde zaman geçirmelerini sağlıyor olması da önem taşıyor. Bu oyuncakların genellikle 0 – 24 ay arası bebekler için uygun olduğu bilgisini de aktaralım. İnternette eğitici küp oyuncak çeşitlerini çok daha düşük fiyatlarla satın alma şansı var. Ayırdığınız bütçe ile daha fazla sayıda oyuncak satın almak isterseniz artık hangi adresi ziyaret etmeniz gerektiğini biliyorsunuz. Joker.com.tr sitesinde bu ürünler de mevcut ve indirimli fiyatlarla beğeniye sunulan onlarca farklı oyuncak da bulunuyor.

  • Tamamlama Kartları

Son dönemde bir hayli popülerlik kazanan tamamlama kartları 2 yaş ile 4 yaş arasında olan çocuklar için ideal bir seçeneğe dönüşüyor. Bu oyuncakların çok sayıda farklı versiyonu mevcut. Çocukların zeka gelişimini destekliyor olması nedeniyle aileler bu tamamlama kartları oyuncaklarından da mutlaka temin etmeye özen gösteriyor. Elbette bu ilgide çocukların sıkılmadan uzun süre zaman geçirmesini sağlayabiliyor olmalarının da önemi büyük.

  • Oyuncak Arabalar

Bu yaş grubunda olan çocuklar için oyuncak araba çeşitleri de tercih edilebilir. Oyuncak arabalar daha büyük yaşlarda olan çocuklar için de gayet keyifli bir oyun malzemesi olabiliyor. Ancak çocuğun yaş grubuna uygun olan arabaları tercih etmek de önem taşıyor. Oyuncağın parçalarının çıkarılabilir olmaması, küçük yaştaki çocuklar için aranması gereken bir kriterdir. Eğitici ve öğretici oyuncakları online siparişle daha uygun fiyatlarla temin edebileceğinizi unutmayın.

Editör: Haber Merkezi