Yenilenmiş bir banyo size ve ailenize banyo yapma, tuvaleti kullanma vb. kolaylıklar sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kiralamayı veya satmayı planlıyorsanız evinize daha yüksek bir değer katar. Bazıları banyolarının görünümünü iyileştirmenin tek yolunun yüksek miktarda paralar harcamak olduğunu düşünüyor. Aslında, çok fazla para harcamadan banyolarının genel görünümünü iyileştirmenin birçok yolu vardır. Dikkate alınacak bazı eklentiler şunlardır:

Banyo Aksesuarları Ekleyin

Banyo aksesuarları, banyonuzun genel görünümünü iyileştirmenin etkili ama ucuz bir yoludur. Havlu askısı veya banyo rafı banyonuza daha yeni ve daha iyi bir görünüm kazandırmak için fazlasıyla yeterlidir ve aynı zamanda maliyeti düşüktür. Doğru banyo aksesuarları, bir banyonun cazibesine ve heyecanına kolayca katkıda bulunabilir. Bu aksesuarlar, işlevsel sabunluktan bol banyo küvetlerine veya jakuzilere kadar her şeyi içerir. Doğru banyo hırdavatı ve aksesuarlarının nasıl seçileceğini bilmek gerçekten zor bir iş olmayabilir, ancak kullanıcının belirli ihtiyaçlarını ve yaşam tarzı tercihlerini karşılayan bir akış oluşturmak için belirli bir beceri ve uzmanlık gerektiren bir iştir. Ev sahiplerinin ve banyo dekoratörlerinin banyo aksesuarlarını önerirken veya seçerken akılda tutmaları gereken noktalar aşağıdadır:

Bütçe

Banyo aksesuarlarında bütçe tartışmasız en önemli belirleyici faktördür. Banyo için ayrılan para, aksesuarların çeşitlerini ve kalitesini belirler. Yüksek fiyatlı aksesuarların çoğu hem dayanıklı hem de işlevsel olan yüksek kaliteli malzemelerden yapılır.

Banyo Düzeni

Banyo düzeni, banyonun genişliğini tanımlamaktadır. Doğru aksesuar seti ve bunların nasıl düzenlendiği konusu bir banyoyu tamamlarken, düzenin sunabileceği sorunları ortadan kaldırabilir. Örneğin, küçük bir banyoya ayna eklemek, bir alan ve boyut yanılsaması yaratabilir. Benzer şekilde, asma lavabolar kullanmak alan kullanılabilirliğini artırabilir. Ayrıca duş kabinleri, küvet veya jakuzilere göre daha fazla alan yaratabilir.

Banyonun Genel Teması

Modern banyolar genellikle belirli bir temaya göre tasarlanır. Temalar, modern 3B kavramlardan eski kavramlara kadar değişebilir. Modern kavramlar renk ve kusursuzluğu vurgularken, geleneksel kavramlar muhafazakârlığı vurgular ve nostalji duygusu uyandırmak için yaratılır. Geleneksel kavramların başlıca bir örneği Doğu temalarıdır. Genellikle terapötik etkiler için tasarlanmıştır ve en çok buhar banyosu, masajlar ve hatta meditasyon için uygundurlar. Musluklar ve duş başlıkları gibi banyo aksesuarları, yağmur yanılsaması yaratabilecek tasarımlarda da sunulabilir veya suyun çarpma anında vücudu okşayıp gevşetmesine izin veren dokularla birlikte gelebilir.

İşlevsellik

Kullanıcının işlevselliğe göre tercihi, dikkate alınması gereken diğer bir faktördür. Bazı kullanıcılar, basit ve anlaşılır banyo aksesuarlarından memnun olabilir. Diğerleri oldukça sofistike ve egzotik olanları tercih edebilir. Egzotik banyolara yeni bir örnek, televizyon setleri gibi kablosuz ve Bluetooth özellikli iletişim cihazları ile donatılmış küvetler ve jakuzileri içerir. İşlevselliği seçerken, banyoların oldukça uzun süre kalması gerektiği için kullanıcının tercihlerinin önceden akılda tutulması önemlidir.

Banyo Zemin ve Duvar Kaplama

Unutulan zemin ve duvar armatürleri, banyo aksesuarlarının en güzel örnekleridir. Banyo kazalarını önlemek için kural olarak, pürüzsüz ve kaygan yüzeylere sahip olmayan malzemelerden yapılmalıdır. Ayrıca renk ve malzeme açısından banyonun tüm tematik konseptiyle uyumlu olmalıdırlar.

Kullanım Sıklığı

Kişisel banyolarla ilgili hususlar, oteller veya umumi tuvaletler gibi halka açık yerlerdekilerle aynı olmayabilir. Unutulmaması gereken en önemli şey, kişisel banyoların estetik ve işlevselliğe odaklanması, umumi banyoların ise dayanıklılık ve kullanım kolaylığı göz önünde bulundurularak inşa edilmesi gerektiğidir.

Kullanıcıların Yaş Aralığı

Yaş, banyo aksesuarlarını seçerken çoğu kişinin unutmaya eğilimli olduğu önemli bir husustur. Örneğin, yetişkinler büyük olasılıkla karmaşıklığı ve işlevselliği vurgulayacakken çocukların güvenli olan kullanımı kolay aksesuarlara ihtiyacı olacaktır. Banyo aksesuarlarını seçmenin en önemli yanı, iyi bir seçimin zamanın testine dayanacağı, yanlış seçimin ise kısa bir süre sonra değiştirilmesini gerektirebileceğidir.

Bunların dışında banyo dizaynında dikkat edilmesi gereken faktörler şu şekilde sıralanabilir:

Işıklar

Bir banyoya daha fazla ışık eklemek, kesinlikle ortama daha iyi ve daha sıcak bir görünüm kazandırır.

Muslukları ve Duş Başlıklarını Değiştirin

Duş başlıkları farklı tarz, tasarım ve işlevlere sahiptir. Basit bir değişiklik, banyonuza dramatik bir değişiklik sağlayabilir.

Duvarları Yeniden Boyayın

Duvarınızın boyasını değiştirmek kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeydir. Banyonuzun rengini değiştirmek ona yeni bir tema ve ambiyans kazandırabilir. Zevkinize ve kişiliğinize en uygun rengi seçin. Bu tür projeler yüksek uzmanlık gerektirmediğinden bir profesyonelin işe alınması gerekli olmayabilir. Bu konuda hiçbir fikriniz yoksa bir arkadaşınızdan veya bir akrabanızdan yardım almak isteyebilirsiniz. Ancak buna hiç gerek yok zira evim yapı ürünleri sizlere bu noktada danışmanlık sağlayabilir.

Fiyatları Karşılaştırın

Aceleyle aksesuar veya banyo hırdavatı satın almayın. Fiyatları karşılaştırmak için kendinize zaman ayırın. Mükemmel banyo aksesuarlarını incelemek ve alışveriş yapmak için fiyat karşılaştırması yapmayı unutmayın!

Editör: Haber Merkezi