Balık sezonunun sonuna yaklaşılan bu dönemde Adapazarı Katlı Pazaryeri balık pazarı balık fiyatlarının yüksek olması nedeniyle sakin günler geçiriyor. Sezonun sonuna yaklaşılması nedeniyle fiyatların arttığını belirten balıkçı Uğur Deniz, “Balıkçılar da fiyatların yüksek olmasından şikayetçi, alım gücü düşük, fiyatlar yüksek. Bu yüzden tüketicilere hak veriyoruz” dedi.

Sezon ortasında hamsiye avlanma yasağı getirildiğini hatırlatan ve bu yüzden de piyasada balık az olduğu için fiyatların bu kadar yükseldiğini söyleyen balıkçı esnafı, korona virüsün her sektörü etkilediği gibi balıkçılığı da olumsuz etkilediğini belirtti.

“Vatandaşlar virüs sebebiyle dışarı çıkamıyor, pazara gelmeye korkuyor, bu yüzden balık satışlarımız da azalıyor” diyen Deniz, balığın diğer besinlere göre genetik yapısıyla oynanmamış sayılı gıdalardan biri olduğunu ve bağışıklık için önemli rol oynadığını da sözlerine ekledi.

Bu hafta Katlı Pazaryeri’nde hamsi 20 TL, İstavrit 40 TL, Çipura ve Levrek 50 TL, Sarı Kanat ve Çinekop 60TL, Uskumru 25TL, ithal Somon 85 TL, yerli Somon 40 TL, Alabalık (tane) 10 TL’dan satışa sunuldu.

Editör: Haber Merkezi