Ayasofya'nın yeniden ibadete açılışı tüm ülkede büyük sevinç yaşattı. Yüzlerce Sakaryalı tarihi güne tanıklık etmek için Ayasofya Camii Kebiri'ne giderek ilk cuma namazını kıldı. Yıllardır bu tarihi günü görebilmeyi çok isteyen Akyazılı iş adamı Ömer Peker ise, Ayasofya'nın açılışı için adağı 3 koçu kurban ederek ederek ülkenin sevincine ortak oldu.
86 YIL SONRA YENİDEN
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 86 yıl sonra kılınan cuma namazıyla ibadete açıldı.
İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453'ten 1934'te alınan kararla müze oluncaya dek cami olarak kullanılan ve 86 yıl müze olarak hizmet veren Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nca dua programı düzenlendi.
VATANDAŞLAR AKIN ETTİ
Çok sayıda vatandaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne günün ilk ışıkları ile birlikte akın etti. Cami çevresinde belirlenen namaz kılma alanları tamamen dolarken, salgın nedeniyle misafir girişleri durduruldu. Namaza 350 bin kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli de camide yer aldı. Erdoğan, namaz öncesi Kur'an-ı Kerim okudu. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, fetih dönemine atıfta bulunarak elinde kılıçla hutbe verdi.
TARİHE GÜNE ORTAK OLDU
Ayasofya'nın açılış heyecanını Akyazı'da yaşayan Ömer Peker, dostlarıyla birlikte dualar eşliğinde üç koçu keserek adağını yerine getirmiş olmanın huzurunu yaşadı.
Akyazılı genç iş adamı Ömer Peker, "Fatih Sultan Mehmet'in 'Ayasofya kapanırsa, Allah'ın musibeti üzerinize olsun' bedduası ve sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu sayesinde açıldı. İlk Cuma namazı çükürler olsun kılındı. Artık beddua değil dua dönemi başladı. Milletin hayrına olacağına inandığım Ayasofya camı açılırsa, üç koç adamıştım, adağını yerine getirdim. Bu sevindiren açılış, milletimize ve İslam alemine hayırlı olsun" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi