Geleneksel buluşmalarını 40 yıldır sürdüren Arifiye mezunlarının Gölya toplantısına katılan dönemin öğretmenleri mezunlar arasındaki kardeşlik bağlarının çok güçlü bir şekilde devam ettiğini görmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler.

1974-2000 yılları arasındaki mezunların katıldığı gecede arkadaşları ve öğretmenleriyle anılarını tazeleyen, sıcak sohbetler yapan mezunlar, emekli eğitimci Kenan Certel’in öncülüğünde Arifiye Öğretmen Lisesinde okuyan her öğrencinin çalmasını öğrendiği müzik aleti mandolin eşliğinde Öğretmen Marşını hep birlikte seslendirdiler.

Sakarya ve çevre illerden çok sayıda mezunun katıldığı “Arifiye Buluşmaları” programının son bölümünde bu toplantıların klasiği haline gelen plaket takdimi yapıldı.

Mezunlardan eğitimci şair Hasan Topçu’nun şiirleriyle renk kattığı toplantıda plaket alan emekli albay İbrahim Ertaş Arifiye Ruhuyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Arifiye Ruhunda saygı, sevgi, arkadaşlıktan öte kardeşlik ve dostluk olduğunu belirten Ertaş, okul mezunlarının tamamında vatan, bayrak ve millet sevgisinin çok yüksek olduğunu, sadakat, inanç ve güven değerlerinin Arifiye Ruhunun temel taşlarından olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin her yerinde devlet kademelerinde ve özel sektörde mesleklerinde başarılı olan arkadaşlarıyla gurur duyan Arifiye Öğretmen Lisesi mezunları güzel bir gece geçirdiklerini dile getirerek kendilerini ağırlayan 1983 mezunu Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’ya, toplantıyı organize eden 1981 mezunu Bahçelievler Gazi İlkokulu Müdürü İsmail Yaman’a, Güney Çatalbaş, Gül Aygün ve Yalçın Akaltın’a çok teşekkür ettiler.

Ekim ayı buluşmasında mezunlardan; Sakarya Barosu Eski Başkanı Avukat Alirıza Acartürk’e, İstanbul Bölge Adliyesi Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Selami Hatipoğlu’na, Türk Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli kademelerinde başarıyla görev yapan Emekli Albaylar Sinan Melül ve İbrahim Ertaş’a geceye katılan eskimeyen öğretmenleri tarafından plaket verildi.

Toplantıya katılan Öğretmenler Ahmet Taşkıran, İsmet Koç, Recep Ali Küçük, Ergin Serbest, Mustafa Akyol, Naci Köksal, Bahattin Subaşı, Ahmet Pehlivan ile 1966 yılı öğrencisi Sakarya Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Profesör Dr. Vahdettin Sevinç hatıralarını paylaştılar.

Editör: Haber Merkezi