Avukat Alirıza Acartürk ve arkadaşlarının 1982 yılında başlattığı geleneksel mezunlar buluşması 40 yıldır aralıksız devam ederken, bu yılki buluşmaya kendisi de Arifiye Öğretmen Lisesi mezunu olan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ev sahipliği yaptı.

Arifiye Öğretmen Okulları Derneğinin organize ettiği mezunlar buluşması Seyfettin Kubilay Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıyla başladı.

Eski mezunlardan emekli eğitimci Kenan Certel’in öğretmen okullarının sembolü olan mandolini ile çalıp hep birlikte coşku ile söylenen öğretmen marşının ardından Öğretmen Okulları Derneği Başkanı Menderes Tüfekçi teşekkür konuşması yaptı.

Çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği Arifiye’ye büyük heyecan içinde gelen mezunlar arkadaşlarıyla bol bol hasret giderdiler. Okul yemekhanesinde anılarını tazeleyen Arifiye Öğretmen Okulları mezunları günün anısına hatıra fotoğrafları çektirerek gelecek yıl yine temmuz ayının ilk hafta sonunda buluşmak üzere sözleştiler.

Geleneksel buluşmanın yapıldığı toplantıda Arifiye Öğretmen Okulları Derneğinin yönetim kurulu seçimi de gerçekleştirildi.

Dernek başkanlığına yeniden Menderes Tüfekçi seçilirken, başkan yardımcılığına Ali Çetinkaya, Muhasipliğe Hüsnü Özhelvacı, Sekreterliğe Nalan Aktürk, Saymanlığa Kenan Güleç getirildi. Kenan Certel, İsrafil İlhanlar, Karabey Aydoğan, Güney Çatalbaş ve Gül Aygün yönetim kurulu yedek üyeliklere seçildiler. Kongrede Denetleme Kurulu asil üyeliklerine Murat Keleşoğlu, Coşkun Aktaş, Apdullah Turhan, yedek üyeliklere Gülşen Özdemir, Sebahattin Yıldız, Erol Akyol seçildiler.

Editör: Haber Merkezi