Sakarya’da güvercinsever ve yetiştiricilerin bir araya gelerek kurduğu Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği (TKGD), faaliyetleri arasında yer alan ‘masa salımı’ etkinliğinin ilkini ‘Arap sergisi’ ile başlattı.

Her hafta cumartesi akşamları dernek yönetimi, üyeler ve güvercinsever konukların buluştuğu etkinlikler oldukça keyifli ve renkli görüntülere sahne oluyor.

İLLERDEN KATILIM
Merkezi Eski Kazımpaşa Caddesi Agora AVM karşısındaki 15 nolu binada bulunan Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği geçen hafta cumartesi akşamı, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Düzce ve diğer çevre illerden gelen güvercin yetiştiricilerinin yoğun katılım sağladığı güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

SERGİDE KEYİFLİ ANLAR
‘Öntepe, Arkaktepe, Çiftepe ve Düz’ özellikli kostüm güvercinlerinin masa salımında sergilendiği dernekte katılımcılar, masaya çıkan birbirinden güzel kuşları keyifle izledi. Dernek kurucularından Kerim Baş’ın sunumuyla gerçekleşen masa salımı sergisinde, kuş yetiştiricileri ile fikir alışverişinde bulunarak bilgi aktarımı yapıldı.

Masa salımı sergisine yoğun ilgiden çok memnun olduklarını belirten TKGD Başkanı Metin Yılmazer, “Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği yönetimi olarak, ürettikleri ve besledikleri güvercinlerini gönül sevdası gözü ile gören tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Bu toplantılarımız sadece Sakarya’ya hitap etmiyor. Güvercinseverler ve yetiştiriciler komşu ve çevre iller ile daha uzaklardan güvercinleriyle birlikte geliyor. Güvercinler masa üzeri teşhire kura sırası ile çıkıyor. Yetiştiricileri ile sergiyi izleyenler fikir alışverişinde bulunarak bilgi sahibi oluyor” diye konuştu.

FESTİVALE HAZIRLIK
Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneğ Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yılmazer ve başkan yardımcısı Kerim Baş, dernek merkezindeki sergilemenin bir yarışma olmadığını belirterek “Masa salımında güvercinlerimiz hakkında fikir alışverişi ve bilgi aktarması yapıyoruz. Yarışmamız ise, geçen yıl büyük ilgi gören ve bu yıl üçüncüsünü Nisan ayında özel bir mekanda düzenleyeceğimiz ‘Güvercin Festivali’nde olacak.Bu festivalimize de yine binlerle ifade edilebilecek büyük katılım bekliyoruz” diye konuştu.

BELGE VE TEŞEKKÜR
Masa salımı etkinliğinde güvercinlerini sergileyen yetiştiricilere etkinlik sonunda TKGD imzalı birer katılım belgesi takdim edildi.

Dernek Başkanı Metin Yılmazer, başkan yardımcısı Kerim Baş, sekreter Hayrullah Koç ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Büyükemir Muharrem Üstüner ile Murat Birkan, çeşitli illerden gelen misafir güvercin sevdalılarını en iyi şekilde ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, etkinliğe katılım sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi