3-4-5 Ekim tarihleri arasında Agora Alışveriş Merkezi Cadde ‘de gerçekleşecek etkinliğe 6 yaş ve üzeritüm çocuklar katılım gösterebilecek.

ÇOCUKLAR MAKER ŞENLİĞİ’NDE BULUŞUYOR!
Konferans ve söyleşilerde; akıllı sistemler, girişimcilik, yapay zeka, nesnelerin interneti, endüstrinin tarihçesi ve geleceği, geleceğin meslekleri, robotik, Maker hareketi gibi konular ele alınacak.4-5 Ekim tarihlerinde ise Agora Cadde’de atölye çalışmaları, sergi, mini yarışmalar düzenlenecek. Şenlik alanında yapılacak etkinliklerde robotik, elektronik, mühendislik, kodlama, ahşap tasarım, 3 boyutlu tasarım, sanal gerçeklik atölyelerine yer verilecek. Alanında uzman eğitmenlerin farklı seviye ve yaş gruplarına göre hazırlayacağı atölyelere katılımlar ücretsiz olacak.Şenlik kapsamında çocuklarteknolojik alanda bilinçlendirilirken ebeveynlerinçocuklarının ilgili alanlarını öğrenmesini sağlayacak.

MAKER NEDİR?
Maker, tüketmeden üretmeye yönelen, merak dolu, keşfetmeyi sevenlerin bir varoluş biçimidir.Bilgisayar yazılımından, elektronik devre kullanmaya, lehim yapmaktan, tahta işlerine kadar, her türlü yapım, üretim konusunda çalışmalar sağlayan kişiler Maker olarak adlandırılır.

AMAÇ YARATICILIK
Maker eğitimi ileçocuklar önce bir şey üretebilmeye alışıyorlar, bu ürettiklerini de günlük hayatlarında kullanıyorlar, hayallerini gerçek dünyaya yansıtıyorlar. Buluşu, yaratıcılığı ve hüneri kullanıyorlar.Maker eğitiminin amacı çocukların ezberci eğitim anlayışından kurtarmaktır. Çocukların içindeki yaratıcılığı ortaya çıkarmayı ve üreten bir nesil oluşturmayı amaçlayan Agora Alışveriş Merkezi, 3-4-5 Ekim’de Agora Cadde’de gerçekleşecek eğitici ve eğlenceli Maker Şenliği’ne tüm çocukları davet ediyor

Editör: Haber Merkezi