Yıllık Bakım Verimi Artırır
AGDAŞ, verimli doğalgaz kullanımı içinkombi, şofben ve doğalgaz sobalarınınkış gelmeden yıllık bakımlarının yaptırılması konusunda tavsiyede bulundu. Yapılan açıklamada;            kombi, şofben ve doğalgaz sobası gibi yanıcı cihazların zamanla tozlanma, kirlenme vb. nedenlerle çalışma sisteminin olumsuz etkilendiğini bu sebeple bakım yaptırılmasının cihazlarınömrü vedaha verimli çalışması açısından önemli olduğu aktarıldı. Bakım yapılan cihazlarıntasarruf açısından da oldukça etkili olduğu bilgisini verildi. Yine aynı şekilde yakıt cihazlarının bağlı olduğu bacaların bakımlarının da yılda bir kez yetkili baca temizleme firmalarına temizlettirilmesi hatırlatıldı.

 

Havalandırma Menfezlerini Asla Kapatmayın
Yapılan açıklamada en sık tekrarlanan hatanın havalandırma menfezlerinin kapatılması olduğu belirtildi. Doğalgazın havadan daha hafif bir gaz olduğu için kaçak olduğunda havaya yükseldiğini ve bu menfezlerden dışarıya çıktığını, menfezlerinin kapalı olması durumunda ise gazın içerde birikerek büyük bir tehlike oluşturabileceği aktarıldı.

Doğalgaz Tesisatına İzinsiz Müdahale Etmeyin
Cihaz yeri değişikliği, boru tesisatının değişikliklerin değişiklik yapılmadan önce mutlaka AGDAŞ’a bildirilerek yetkili firmalar aracılığıyla yapılması gerektiğine vurgu yapıldı. İzinsiz ve yetkisiz kişilerce yapılan değişiklerin istenmeyen sonuçlar doğurabileceği hatırlatıldı.

Editör: Haber Merkezi